четвер, 01 липня 2021 09:42

"Останні п'ять років ЗНО деградує"

Український центр оцінювання якості освіти цього року найняв екзаменаторів лише для однієї перевірки тестів. Пояснюють це браком коштів. Раніше роботи по черзі перевіряли двоє фахівців. Кожен ставив свою оцінку. Якщо вони різнилися, тест віддавали старшому екзаменатору. Такий стан справ спричинив скандал

Кожна система має захист від дурнів. Подвійна перевірка – саме це. Хтось скаже, дитина мислить оригінально, й поставить високий бал. А хтось побачить відсутність стандарту й дасть найнижчий. Подвійна перевірка захищала від необ'єктивності й випадковості. Тепер її прибрали. ЦЕ СПРАЦЮЄ ПРОТИ ДІТЕЙ.

  Віктор ГРОМОВИЙ, 52 роки, освітній експерт
Віктор ГРОМОВИЙ, 52 роки, освітній експерт

Систему зовнішнього незалежного оцінювання треба переводити на нові технічну базу і змістовий рівень. Економити на цьому – НАЙГІРША ІДЕЯ. Останні п'ять років ЗНО ДЕГРАДУЄ.

Цьогоріч пороговий бал на тести з математики – 10. Це на межі вгадування. І 30 відсотків його не пройшли. Означає, що математики в нас не вивчають. Є імітація. А ЗНО її прикриває.

Головна проблема української освіти й одночасно її головний ресурс – свобода. Вчитель невільний у всьому. Директор теж. Досі діє радянська система. Головне – виконати вказівку.

ВСІ ЗАКРІПАЧЕНІ. Яка тут може бути енергія?

Штатні агенти змін такі думки ігнорують, бо ти не з їхньої пісочниці. Або сприймають як загрозу.

Хоч би яку експертизу давали найкращі фахівці, цим нехтують.

Західні ідеї перетворилися на те, що під прапором гуманізму не стало другорічників, всі оцінки – позитивні. Ми дали можливість НЕ ВЧИТИСЯ Й ОТРИМАТИ АТЕСТАТ.

Зараз ви читаєте новину «"Останні п'ять років ЗНО деградує"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути