середа, 10 травня 2017 18:57

Одеса має дуже небезпечний отруйний складник – порт. Це розсадник корупції

26 квітня Одеська міська рада повернула старі назви 56 вулицям, декомунізованим у травні торік. Знову з'явилися вулиці Чапаєвської дивізії, космонавтки Валентини Терешкової, маршала Георгія Жукова. Скасували назви вулиць імені героїв, які загинули в АТО. Рішення перевіряють прокуратура і Служба безпеки. СБУ вимагає від мера Геннадія Труханова скасувати постанову сесії

Одеса – це вразливе місце України. Під одним боком Придністров'я, з другого – Крим. Росії дуже потрібні ті території. бо що буде в Одесі – те саме буде в країні. На жаль, у нас мало хто це розуміє.

  Ярослав ГРИЦАК, 57 років, історик
Ярослав ГРИЦАК, 57 років, історик

Якщо говорити про РЕВАНШ, то в місті він УЖЕ СТАВСЯ. Тихий повзучий – на рівні місцевої влади. Що з цим робити? Не знаю. Треба питати президента. Але очевидно: в Одесі треба створювати альтернативні українські центри. Там має бути щось на зразок Києво-Могилянської академії чи Українського католицького університету. Бо в Одесі немає української структури, яка може протидіяти сепаратизму. Є деякі громадські рухи, ініціативи. Вони добрі. Але їх душать.

Ще Одеса має дуже небезпечний отруйний складник – порт. Це РОЗСАДНИК КОРУПЦІЇ. Це українське Чикаго в гіршому його розумінні.

В усьому цьому вражає, що ми – українці – реагуємо, коли вулиці перейменовують. Хоча за останні місяці там були небезпечніші процеси. В Одесі майже немає тих, хто справді хоче міняти Україну. Вони виявилися непотрібні ні місцевій, ні київській владі.

ВУЛИЦІ – ЦЕ ЛЕГКИЙ ЗУБНИЙ БІЛЬ, порівняно з раком, який роз'їдає середину Одеси

Зараз ви читаєте новину «Одеса має дуже небезпечний отруйний складник – порт. Це розсадник корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути