середа, 26 вересня 2018 13:42

Йшлося про розлучення й поділ квартири

Дев'ять незвичних отруєнь

Медсестру 52-річну Лану Клейтон зі штату Південна Кароліна, США, арештували 4 вересня. Вона зізналася у вбивстві чоловіка Стівена, 54 роки. Три дні підливала йому у воду судинозвужувальні краплі для очей. Препарат відпускають без рецепта. Під час судово-медичної експертизи криміналісти виявили в організмі Стівена надлишок тетрагідрозоліну – хімікату, який роз'їдає кишківник.

– Клейтони були одружені вісім років. Жили заможно, – кажуть у поліції. – Незадовго до вбивства Лана скаржилася в соцмережі на зраду чоловіка

1. У червні арештували 23-річну Прадне Сурвас з Індії. Вона запросила на новосілля 120 гостей. У традиційну страву дхало підсипала щурячої отрути. 80 людей забрали в лікарню. Четверо дітей та один дорослий померли.

– Хотіла звести зі світу чоловіка разом із його родиною, – зі­зналася у поліції Прадне. – При кожній зустрічі вони висміювали мій колір шкіри та кулінарні здібності. За два роки заміжжя я стомилася від такого. Це мій другий шлюб. Перший не вдався.

Жінці загрожує смертна кара.

Автор: REUTERS
  Криміналісти в захисних костюмах працюють біля торговельного центру в британському місті Солсбері. Наметом прикрили лавку, де 4 березня 2018 року непритомними знайшли колишнього працівника російської військової розвідки Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Слідчі встановили: їх отруїли нервово-паралітичною речовиною ”Новачок”. У скоєному підозрюють агентів розвідки Росії під іменами Олександр Петров і Руслан Боширов
Криміналісти в захисних костюмах працюють біля торговельного центру в британському місті Солсбері. Наметом прикрили лавку, де 4 березня 2018 року непритомними знайшли колишнього працівника російської військової розвідки Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Слідчі встановили: їх отруїли нервово-паралітичною речовиною ”Новачок”. У скоєному підозрюють агентів розвідки Росії під іменами Олександр Петров і Руслан Боширов

2. Колишній працівник російської військової розвідки 67-річний Сергій Скрипаль і його донька Юлія, 33 роки, у стані важкого отруєння опинилися в реанімації британського міста Солсбері 4 березня. Їх знайшли непритомними на лавці біля торгового центру. Слідчі встановили, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Нею обробили дверну ручку будинку. У злочині підозрюють Кремль.

– Росіяни хотіли, щоб їхні агенти залишили країну до того, як подіє отрута. Тому знизили її токсичність, – кажуть у британських спецслужбах.

До лікарні також потрапив детектив Нік Бейлі, який розслідував справу. 30 червня у графстві Вілдшир непритомними знайшли 45-річного Чарлі Роулі та його співмешканку Дон Стерджес, 44 роки. Жінка померла. Напередодні Чарлі подарував їй флакон із парфумами, що знайшов на вулиці. У ньому був "Новачок", яким намагалися вбити Скрипалів.

3. 12 лютого в Австралії розпочався судовий процес над 49-річною Мері, яка заради страхових виплат отруїла двох своїх дітей з інвалідністю – 26-річного Джонатана й 18-річну Ерін. Заборонені ліки додавала до їжі. Спочатку померла донька, син – за п'ять років. Після його похорону Мері отримала $1 млн страховки.

– Смерті дітей хотіла видати за самогубства. Мовляв, їм набридло жити у стражданнях, – говорять у поліції.

4. Під час різдвяного застілля 6 січня у чеському місті Вратимов у чотирьох дорослих і двох дітей з однієї родини почалися галюцинації, нудота й головний біль. У лікарні з'ясували: вони отруїлися марихуаною. Їхня 82-річна баба переплутала приправу майоран із наркотичною травою. Посипала нею різдвяну качку.

– Самопочуття не погіршилося лише в діда. Бо він вживав марихуану в лікувальних цілях, – кажуть поліцейські.

5. Пакистанка 21-річна Асія Бібі торік, у жовтні, потрапила до в'язниці. Додала отруту в молоко для свого чоловіка Амджада Лашарі, 33 роки. Окрім нього, загинули 14 людей.

– Асія була закохана у двоюрідного брата чоловіка – Шахида. За Амджада вийшла під примусом. Намагалася втекти, але родичі розшукали і повернули її, – розповідають слідчі. – Разом із коханцем жінка придумала, як позбутися чоловіка. Отруєне молоко він не випив. Свекруха Асії приготувала з нього лассі – освіжаючий напій зі збитого йогурту, води, спецій, фруктів і льоду. Пригостила родину із 27 осіб. Медики врятували 12. Серед загиблих був і Амджад Лашарі.

6. У березні 2017-го настоятель суфійського духовного центру в пакистанській провінції Пенджаб 50-річний Абдул Вахід нагодував отруєною їжею 20 паломників. Вони прийшли у храм по харчі, які щороку роздають у перший тиждень священного місяця Раджаб. Коли знепритомніли, настоятель добивав їх палицею й кинджалом. Троє вірян утекли.

Поліцейським Абдул Вахід пояснив: не хотів втратити контроль над святинею. Переживав, що серед паломників є новий настоятель.

7. 45-річного Кім Чен Нама, брата лідера Корейської народно-демократичної республіки Кім Чен Ина, отруїли нервово-паралітичним газом VX у малайзій­ському аеропорту Куала-Лумпур 13 лютого торік. До нього підійшли індонезійка 25-річна Сіті Айши і в'єтнамка 18-річна Тхі Хионг доан.

– Нам заплатили по 85 євро – нібито за участь у телешоу. Одна з нас мала привернути увагу чоловіка, а друга накинути на його обличчя хустину. Сказали, вона змащена дитячим кремом, – розповіла на суді Сіті Айши.

Газ VX вбиває протягом 15 хв. Кім Чен Нам помер дорогою до лікарні.

8. 2015-го Харківський суд на 10 років ув'язнив лора-онколога 57-річного Ігоря Тихолоза за отруєння зятя Сергія Вдовидченка, 40 років, міорелаксантами. Ці препарати використовують при наркозі для вентиляції легень.

– Сергій одружився з Галиною, коли в неї вже була дитина. Любив їх. Із тестем підтримував добрі стосунки, допомагав із ремонтом дачі, – пригадує 34-річний Олексій Вдовидченко, брат убитого. – За півроку до вбивства між Сергієм і Галиною почалися проблеми. Йшлося про розлучення й поділ квартири. Тесть вимагав, аби брат відмовився від житла.

9 лютого Сергій Вдовидченко повертався з роботи. Тесть чекав на нього біля гаража. Вколов шприцом у праве стегно – і втік. Сергій подзвонив брату, розповів про напад. Ігоря Тихолоза арештували.

9. У Дніпрі 13 п'ятикласників загальноосвіт­ньої школи №39 потрапили до лікарні у травні 2014-го. Скаржилися на нудоту, запаморочення. З'ясувалося, їх отруїла однокласниця. У пляшку з компотом додала засіб для чищення каналізацій­них труб. Помстилася за те, що вони її обзивали.

Після уроків діти з класним керівником пішли до лісу. Там влаштували пікнік. У школярів заболіли животи й почало пекти в роті. Їх відвезли до лікарні. У всіх були обпечені стравоходи і шлунки.

Зараз ви читаєте новину «Йшлося про розлучення й поділ квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути