вівторок, 20 березня 2018 13:45

Гроші роздав дітям-сиротам. Сам перебрався до землянки

Дев'ять незвичних учинків мільйонерів

Японець 28-річний Мітцутокі Сігеті довів у суді, що має право опікуватися 13 дітьми. Їх народили сурогатні матері з Таїланду. За народження кожної заплатив від $9,3 тис. до $12,5 тис. Мітцутокі – син мільярдера зі сфери інформаційних технологій. Неодружений. Виховує ще трьох дітей, на які отримав батьківські права 2015-го.

– Я завжди мріяв про велику родину, – каже чоловік

1. Американський мільйонер 68-річний Марк Елалуф торік замовив сину на 12-річчя двох стриптизерок. Їхній танець гості зняли на відео, поширили в інтернеті. Підписали: "Батько, якого заслуговували всі ми". Танцівниці намагалися спокусити підлітка. Батько пропонував йому не відмовлятися.

– Хотів, аби син надовго запам'ятав свято. Вечірку організував на яхті в Маямі, запросив багато гостей. Син уже дорослий, нехай звикає до жінок, – каже Елалуф.

2. Від 26-річної Тейші, дружини тютюнового магната австралійця 45-річного Треверса Бейнона, 2015-го відмовилися всі родичі. Їх образило фото, на якому чоловік веде її на повідку.

У маєтку Треверс мешкає з Тейшею, коханкою 21-річною Нішею і чотирма дітьми. Ще трьом коханкам винаймає житло. Себе називає Солодким, власний дім – Домом солодощів. Щодоби влаштовує вечірки. Фото виставляє в Instagram.

– Із Тейшею одружилися сім років тому. Вона нічого не має проти моїх дівчат. Вони товаришують між собою, – говорить Треверс.

Автор: google.com
  Тютюновий магнат з Австралії Треверс Бейнон тримає на повідку дружину Тейшу. Поряд – його коханки.  Жінки між собою ладнають, каже чоловік
Тютюновий магнат з Австралії Треверс Бейнон тримає на повідку дружину Тейшу. Поряд – його коханки. Жінки між собою ладнають, каже чоловік

3. Мільйонер – бейсболіст американської команди "Торонто Блю Джейс" Деніель Норріс 2012 року оселився у старому автобусі. Ночує на стоянці біля супермаркету. На їжу, пальне, одяг і журнали щомісяця витрачає $800.

– День починається, коли вибираюся зі спального мішка. Виходжу на стоянку та роблю зарядку. Готую омлет і йду на пляж займатися серфінгом. Люди думають, що я – бідняк, утратив усе майно. Або ж безпритульний митець. Насправді на моєму банківському рахунку – семизначна сума, – розповідає Деніель.

Його батьки володіють магазином велосипедів. Сина віддали у спорт, коли йому було 2 роки.

– Бейсбол став моїм життям. Приносить великі гроші, що мені не дуже потрібні, – каже Деніель.

4. Американський мільйонер 53-річний Зелл Кравінскі 2012-го віддав нирку незнайомій темношкірій жінці. Вона вісім років була на гемодіалізі. До 2001-го Кравінскі заробив $45 млн на продажу нерухомості в Пенсільванії. Жертвує гроші й землю благодійним організаціям.

– Я зрозумів, що долари можуть служити важливішій цілі, ніж просто поповнювати мій рахунок. Дізнався, що трансплантацію нирки чекають 60 тисяч американців. Подумав, моя може врятувати чиєсь життя. Ризик смерті для донора – один до чотирьох тисяч. Ризикнув, – говорить Зелл.

Він одружений, виховує чотирьох дітей.

5. Співвласник сталеливарного заводу китаєць 34-річний Ван Янь 2012-го продав своє майно, щоб заснувати притулок для собак.

– Зник мій улюблений пес. Порадили шукати його на бійні для бездомних тварин. Тиждень нишпорив там, але не знайшов. Побачене довго стояло перед очима. Вирішив викупити бійню, на її місці заснувати притулок, – розповідає Ван Янь.

Він опікується понад тисячею собак. Уже не має грошей на їхнє утримання. Звертається по допомогу до інших.

6. Британець 48-річний Джон Педлі, який мав телекомунікаційний бізнес, 2010-го продав особняк за $1,5 млн. Гроші роздав дітям-сиротам. Сам перебрався до землянки в африканській Уганді.

– Раніше жив марнотратно – гуляв, пиячив. 2002 року сів за кермо п'яним, потрапив в аварію. Впав у кому. Коли отямився, вирішив змінитися, – розповідає Педлі. – Теперішнє життя мені подобається більше.

7. 71-річний Роберт Міллер із Канади, власник компанії з продажу електромеханічних деталей Future Electronics, 17 років тому заробив $3 млрд. Більшу частину суми вклав у розвиток Фонду кріогенних досліджень. У ньому з'ясовують можливості глибокого замороження людей.

– Міллер мріє, щоб його оживили за кільканадцять років. Готується до другого народження, – розповідають науковці.

8. 48-річний Євген Пушенко з російського Владивостока 2000-го постригся у ченці. Власну мережу швейних фабрик віддав друзям.

– Гроші не приносили щастя, постійно відчував порожнечу. З дитинства мав сильну віру християнина. Але її придушувала радянська влада, – розповідав Євген Пушенко.

Після постригу він узяв ім'я Атанасіос і поселився на горі Афон у Греції.

9. Латвійський видавець 60-річний Айварс Звірбуліс 1998-го купив 3 тис. га лісу на околиці міста Цесис. Звів Місто сонця – 300 будинків з екологічно чистих матеріалів. Поряд – невелике озеро та ліс. Доми обладнані центральною каналізацією, прокладеною під корінням сосен і ялин. Є високошвидкісний інтернет та електроенергія. У місті заборонені паркани. Вулицями розгулюють козулі.

– Забороняю тримати собак на ланцюгу. Своїм гавкотом вони можуть налякати лісових звірів, – каже Айварс. – У місто вклав усі гроші, ще й позичив. Але показав, що рай на Землі існує.

Зараз ви читаєте новину «Гроші роздав дітям-сиротам. Сам перебрався до землянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути