вівторок, 23 березня 2010 17:40

Породистих папуг Сергій Назарчук продає через Інтернет

Киянин 35-річний Сергій Назарчук розводить на продаж папуг-чехів. Продає через знайомих та Інтернет.

— Спочатку подобалися звичайні хвилясті папуги. Я їх змалку тримав. Потім спало на думку, що на хобі можна заробляти. Почав цікавитися чехами. Вони більші за розміром та пухнастіші за хвилястих. Ще й кмітливіші. Їх простіше навчити розмовляти. Коштують у кілька разів дорожче за звичайних хвилястих, — розповідає.

Сергій придбав декілька кліток та дорослих папуг на виставці у Бельгії.

— Там один птах з родоводом коштує до 400 доларів. Деяких замовив з Росії, інших купував та обмінював в Україні, — продовжує.

Ціна дорослого папуги залежить від його забарвлення, статури, пухнастості, розмірів.

50 птахів живуть у помешканні Сергія Назарчука на столичній Оболоні. На двох балконах розвішані 30 кліток.

— Аби папуги дали потомство, їм треба умови. Я добряче утеплив балкони, щоб не було протягів. Аби птахи не хворіли, їм повинно вистачати світла й тепла. Біля кліток установив світильники, які регулярно вмикаються. Вoни підтримують температуру 20 градусів, — пояснює.

На харчування для папуг щомісяця витрачає близько 500 грн.

— Український корм занадто брудний, через нього птахи часто хворіють. Купую бельгійський "Престиж". Одна кілограмова пачка коштує 50 гривень. Окремо беру просо, овес. Спеціально пророщую овес у вазонах і годую птахів травкою. Крім цього, замішую суміш із моркви, буряку та вареного яйця. Також купую спеціальні вітаміни. Якщо птахи не матимуть повноцінного харчування, вони не даватимуть потомства.

Доросла самка сідає на яйця двічі на рік. Якщо підсаджувати на гніздо частіше, маленькі папуги будуть кволими. Щоразу самка приносить три-чотири яйця. Сергій розсаджує птахів парами в окремі клітки.

— Іноді планую вивести птахів окремого окрасу. Для цього відбираю самку та самця. Але не завжди самка підпускає його до себе. Іноді відганяє і клює. Тому доводиться її "піддобрювати". Починаю годувати парочку смаковинами, підвищую температуру. Коли бачу, що вони почали чухати один одному чубчик та самець починає годувати самку з дзьоба, значить, буде потомство, — каже Назарчук.

Кожного місяця Сергій продає десяток папуг. Найбільше покупців — з Росії.

— Іноді особисто приїздять подивитися на птаха. Але найчастіше — висилаю фотокартки з різних ракурсів поштою, а самого птаха автобусом чи поїздом. В нас виставковий чех коштує 400 гривень. У Росію продаю їх по 800.

За місяць Сергій заробляє до 8 тис. грн. Звичайний хвилястий папуга на столичному Куренівському ринку коштує 50 грн.

Зараз ви читаєте новину «Породистих папуг Сергій Назарчук продає через Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути