Ексклюзиви
пʼятниця, 23 квітня 2010 02:34

Пенсії затримують на два тижні

"Обіцяли з січня більшу пенсію, а я торік получала 631 гривню і тепер так само. От прийшла в пенсійний фонд виясняти, чого так. За квітень зі мною ще не розрахувалися. Хотя раніше получала гроші до 10 числа. Сестра в селі тоже пенсію ще не бачила. У неї харчі свої. А мені тре картошку, моркву купити, хліб і молоко", — скаржиться Галина Сомова, 66 років, із Вінниці.

Жінка стоїть у черзі в Замостянському відділенні Пенсійного фонду Вінниці. Із нею — ще два десятки людей. 63-річний Володимир Олейник виходить із кабінету інспектора:

— Сказали, пенсію за квітень дадуть після 20 числа.

Управлінці відмовляються визнавати затримки. Кажуть, усе виплачують вчасно.

— Пенсію затримують на день-два, — запевняє листоноша із міста Тальне Черкаської області Валерій Чмалий, 37 років. — Хоча торік видавали день у день. Більшість пенсіонерів чули, що пенсії мали підняти. Тепер часто запитують, коли ж більше дадуть. Ми ж розводимо руками.

На кілька днів затримують пенсії і в Тернопільській області, повідомили в Пенсійному фонді Борщівського району Тернопільщини.



Непрацюючим пенсіонерам додадуть від 6 до 15 гривень


Мінімальна пенсія має становити 701 грн із квітня 2010 року. Таке передбачено Законом "Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати" від 20 жовтня 2009 року та постановою Кабміну N308 від 14 квітня 2010 року.

— Пенсію підняли непрацюючим пенсіонерам із 1 березня. Сума коливається від 6 до 15 гривень, — пояснює голова Пенсійного фонду Вінниці Микола Черненко, 56 років. —  Пенсійні фонди зроблять перерахунок і доплатять недоїмку за березень і квітень на початку травня.

Місцеві відділення Пенсійного фонду мають отримати офіційне розпорядження. Поки що його не було.

Зараз ви читаєте новину «Пенсії затримують на два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути