Ексклюзиви
вівторок, 10 жовтня 2006 17:26

Прочани вклонилися "Цариці Покуття"

Понад 40 тисяч прочан з України, Європи та США взяли участь у ХІІ Міжнародній прощі вервиці за єдність церкви 7–8 жовтня в селі Погоня Тисменицького району Івано-Франківської області.

— Прощі відбуваються у жовтні по різних містах і селах, у храмах яких є чудотворні ікони Богородиці, — каже 29-річна Леся Ткачів із львівського місійного Товариства Кирила та Методія. — На Івано-Франківщині це вже п"ята проща. Започаткував їх 13 років тому побожний німець Марія де Вольф.

Про образ Богородиці у Погоні згадують у монастирських книгах ХVІІ ст. Її ще називають "Царицею Покуття" — від місцевості, де розташоване село. Після молитви біля неї люди зцілювалися, тому образ проголосили "благодатним". 2001 року Папа Іван Павло ІІ поблагословив ікону.

— Погонська Богородиця помічна, — розповідає Оксана Лисейко, 45 років. Американка з Чикаго вже вчетверте приїздить на прощі вервиці. — Особливо часто до неї звертаються хворі на очі. Люди переказують, що варто помолитися біля образу, промити очі водою із джерела біля церковці — і недугу як рукою зніме. Щоразу, коли повертаюся в Америку, набираю багато води й роздаю її друзям і близьким.

Зараз ви читаєте новину «Прочани вклонилися "Цариці Покуття"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути