Ексклюзиви
четвер, 26 серпня 2010 18:58

"До святого Домініка жінки безперестанку ходять"

Автор: фото: Вікторія ЦИМБАЛІСТА
  Парафіяни церкви Святої Анни у Бориславі на Львівщині цілують мощі святих Йосафата та Миколая. Просять у них заступництва. У храмі зберігають мощі 300 святих
Парафіяни церкви Святої Анни у Бориславі на Львівщині цілують мощі святих Йосафата та Миколая. Просять у них заступництва. У храмі зберігають мощі 300 святих

У неділю на подвір"ї церкви Святої Анни у Бориславі на Львівщині моляться близько тисячі людей. Після літургії стають у довгу чергу, прямують усередину храму. Минулого тижня там виклали мощі 150 святих. І стільки зберігають у сховищі церкви.

— Приїхала з дитиною зі Львова, — говорить Оксана Тодор, 28 років. Тримає за руку доньку 7-річну Настю.Щось мала тяжко дихає, переживаю, аби астми не було. А люди кажуть, тут усякі хворі оздоровлюються.

За 20 хв. вона проходить до церкви. Біля мощівника падає на коліна, молиться. Поблизу неї складає руки і Настя. Цілують через скляну вітрину коробочки із часточками кісток святих.

— Отут мощі Василія Великого, Григорія Богослова, Івана Злотоустого, апостола Пантелеймона, — придивляється до надписів на образках біля коробочок 45-річна Ганна з Борислава. — А ось останки святого Домініка, він у безплідді помагає. До нього молоді жінки безперестанку ходять. Черга і до святої Анни-Марії Таїжджі. Вона боронить від зрад і розлучень. А тут мощі святої Єлизавети Канорі Мори. Свята охороняє родину. Треба, щоб побільше молоді до нашої церкви приїжджало, тоді стільки розлучень не буде.

Останки канонізованих церквою святих упродовж року збирав Павло Василів, 27 років. Його батько, отець Роман, — настоятель церкви Святої Анни.

— У Печерській лаврі викладено останки 122 святих. У нас майже втричі більше. Я вчуся в Римі, перевіз мощі з Ватикана. Отримав на це благословення Папи Римського Бенедикта ХVІ, — розповідає Василів. — До кінця року викладемо останки святих, чиї імена мають християни. Щоб кожен, хто прийшов до церкви, міг знайти свого святого і помолитися до нього, попросити про поміч.

Кажуть, у церкві були випадки зцілень.

— Біля мощів Івана Хрестителя оздоровилися дві людини, — підтверждує Павло. — Одна старша жінка вилікувала екзему рук. Вона в рукавичках ходила, пекло їй, боліло. Прийшла до храму, на відправах була, причащалася, цілувала мощі. За два тижні все зійшло. Навіть знаку нема. А 6-річна дівчинка пухлину на руці мала. Лікарі хотіли оперувати, щоб у злоякісну не переросла. Перед тим, як іти під ніж, прийшла мала з мамою сюди. Молилися. Пухлина сама пропала. Два тижні тому підійшла до нас жінка. Плачучи розказувала, що в неї гулька на груді. Лихе підозрювали. А вона до Марії Таїжджі та до Єлизавети Канорі Мори молилася. І пухлина щезла. Лікарі самі здивовані. Студенти вклякають перед святими Олімпією та Лаврентією. Кажуть, потім іспити без грошей здають.

Зараз ви читаєте новину «"До святого Домініка жінки безперестанку ходять"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути