понеділок, 18 травня 2020 07:40

Пилосос вибирають за чотирма характеристиками

Автор: DS-SHOP.COM.UA
  ­Портативні ­мініпилососи ­працюють на акумуляторних ­батареях. Такими ­зручно прибирати в місцях­­ ­­­­­­­­­­­­­­­­без електрики: гаражі, альтанці, автомобілі. У кілька разів тихіші за традиційні, звук не будить дітей
­Портативні ­мініпилососи ­працюють на акумуляторних ­батареях. Такими ­зручно прибирати в місцях­­ ­­­­­­­­­­­­­­­­без електрики: гаражі, альтанці, автомобілі. У кілька разів тихіші за традиційні, звук не будить дітей

— Шукала пилосос, — говорить 35-річна Ангеліна Нестеренко із селища Понінка Полонського району Хмельницької області. — Хотіла якісний, але не за всі гроші світу.

Придбала пристрій середньої потужності зі змінними мішками для пилу.

— Бо не хотіла кожен раз тріпати трап'яного мішка, — продовжує. — Тепер шкодую, віником замітаю. Бо ті змінні не завжди в магазинах є. У карантин взагалі все закрито.

Під час вибору пилососа звертають увагу на чотири основні характеристики — потужність двигуна і всмоктування, рівень шуму, спосіб фільтрування і ціну.

— Для кімнат із гладким покриттям, вузьких доріжок і килимів із коротким ворсом підійдуть пилососи з двигуном потужністю 1,5–1,7 кіловата, — каже 31-річний Костянтин Волошин, консультант столичного магазину побутової техніки. — Для товстих килимів треба пристрій потужністю щонайменше 2 кіловати. Проте такі пилососи важкі, громіздкі, сильно шумлять, тягнуть за собою легкі доріжки й килимки.

Радить звертати увагу на потужність не двигуна, а всмоктування.

— Це називається ефективність пристрою. Як діодні лампочки — споживають електрики менше за традиційні, а світять яскравіше. Для ефективного прибирання вистачить потужності всмоктування 750 ватів. Буває, пилосос має двигун потужністю 2 кіловати, а через велику кількість фільтрувальних елементів сила втягування мала. Мотор перевантажується, швидко виходить з ладу.

Радить звертати увагу на рівень шуму під час роботи.

— Оптимальний — 60–65 децибел, — каже Костянтин Волошин. — Під час прибирання хата не гуде, сусіди в стіни не стукають. Що гучніший пилосос, то гірше. Шум тисне на голову, заважає всім, лякає домашніх тварин.

Третій критерій — спосіб фільтрування повітря.

— Найдешевші й найпростіші у використанні пилососи з сухим пилозбірником, — продовжує.­­­— Бувають із багаторазовим мішком чи змінними паперовими. Обидва з часом забиваються, пилосос тягне гірше. Трохи дорожчі пристрої з пластиковим контейнером для сміття, в якому утворюється вихор. Проте зазвичай посудини мілкі, їх часто треба витрушувати. Вихор створює додатковий шум. Ще дорожчі пилососи з водяним фільтром. Такі очищають і зволожу­ють повітря, вбирають алергічний пил. Однак їх треба мити й сушити після кожного прибирання.

Найдорожчі мийні пилососи.

— Вичистять усі доріжки, килими, м'які меблі. Помиють плитку й вікна, зберуть шерсть від тварин, — говорить Костянтин Волошин. — Але мають недоліки. Вони дорогі, важкі, потребують догляду. Зручні для генерального прибирання раз на місяць, а не щоденного.

Ефективність і зручність пилососа не залежить від ціни.

— Часто прилад коштує дорого, бо брендовий. Має вишуканий дизайн, додаткові функції, що насправді не потрібні, — каже. — А працює не краще і не довше дешевого.

У магазинах побутової техніки продаються легкі пилососи-швабри, що працюють на акумуляторних батареях.

— Пилосос-швабра підійде для швидкого щоденного прибирання, — розповідає продавець техніки киянин 27-річний Владислав Іщенко. — Важкі великі килими не очистить. Пилососи-роботи раніше були дорогим задоволенням. Зараз коштують від 3 тисяч гривень, трохи більше за традиційні. Але тягнуть все підряд — і сміття, і прикраси. Їхні акумулятори треба постійно заряджати.

Зараз ви читаєте новину «Пилосос вибирають за чотирма характеристиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути