четвер, 15 квітня 2010 01:18

Комах виводять сірчаним димом

— У погребі постійно пропадали продукти, які я заготовляла на зиму. Появлялася пліснява, картопля і буряки гнили, — каже 54-річна Ніна Гордійчук із Житомирщини. — А ще багато слимаків було. Чоловік їх смалив паяльною лампою, але це надовго не помагало.

Сусіди порадили вичистити й вибілити погріб.

— Перше, що зробили, усе повиносили. Потім приміщення провітрили, по кутках розклали поварену сіль і дерев"яне вугілля. Вони гарно вбирають вологу. У 10-літровому відрі розвели 3 кілограми гашеного вапна, 100 грам формаліну та кілограм хлорного вапна. Розчином побілили стіни і стелю. Уже три роки нема ні плісняви, ні слимаків.

Рік тому в погребі Ніни Гордійчук з"явилися мурахи. Виводила їх сіркою.

— Спершу всі шпарини замастила глиною. Потім посеред кімнати розклала вугілля, запалила його і поставила зверху сковороду із сіркою. Речовина поступово диміла. Потрібно одразу покинути приміщення, бо пари отруйні. Двері наглухо зачинити і залишити на ніч. Зранку провітрити. Мурах більше не буде. Таку процедуру добре проводити щороку. Сірка дезінфікує приміщення, проганяє гризунів і вбиває слимаків.

Зараз ви читаєте новину «Комах виводять сірчаним димом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути