понеділок, 06 квітня 2020 06:00

Мікробів убивають бактерицидною лампою

— Вірус налякав так, що стала мити з хлоркою навіть упаковки продуктів, — каже 59-річна Валентина Сірко з міста Сарни Рівненської області. — Зрозуміла, то не вихід. Купила бактерицидну лампу. Включила — і довкола все дезінфіковано.

Бактерицидна лампа знезаражує поверхні. Має ртутну лампу низького тиску зі скляною колбою, що пропускає ультрафіолетові промені. Завдяки спеціальному склу, яке фільтрує озон, лампу безпечно вмикати біля людей. Не треба виходити з кімнати, доки вона дезінфікує. Це зручно в невеликих приміщеннях.

Для дезінфекції достатньо вмикати на 15–20 хв. Має таймер для включення на певний час. Після роботи приміщення можна не провітрювати.

— Брудні не тільки руки, — каже Валентина Сірко. — Вірус живе скрізь — на одязі, взутті, в салоні автомобіля. Хтось ­чхнув ззаду і вірус осів на куртці. Її не будеш прати в хлорці. Тому в коридорі вмикаю бактерицидну лампу, щоб дезінфекувала взуття та одяг на вішаку. Чоловік, як вертається з роботи, вмикає лампу в машині.

Лампа невеличка, її легко переносити. Заряджається від USB-­кабелю, а не від звичайної розетки. Залежно від розміру, коштує 600–1500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Мікробів убивають бактерицидною лампою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути