понеділок, 29 жовтня 2007 15:42

Кімната провітрюється при зачиненому вікні

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Михайло Орленко зі столичної компанії ”Вікна-Стар” показує щілинний провітрювач французької компанії ”Ейреко”. Внизу зліва — приточний вентилятор
Михайло Орленко зі столичної компанії ”Вікна-Стар” показує щілинний провітрювач французької компанії ”Ейреко”. Внизу зліва — приточний вентилятор

Виробники металопластикових вікон почали встановлювати щілинні провітрювачі. Пристій вартістю 75–130 грн пропускає з вулиці 30 куб. м повітря за годину.

— Працює автоматично, реагує на вологість в приміщенні, — розповідає комерційний директор столичної компанії "Вікна-Стар" Михайло Орленко. — Якщо вона підвищується, клапан відкривається і пропускає повітря. Пристрій механічний, не потребує живлення.

На відміну від щілинного провітрювання, з клапаном температура в кімнаті не знижується. Пристрій не пропускає шум із вулиці. За сильного поривчастого вітру клапан закривається.

Для провітрювання великих приміщень можна встановити приточний вентилятор. Його монтують на стіні під вікном. Для повітроводу прорізають щілину завширшки до 5 см у зовнішній стіні будинку. Він працює від електромережі. Ціна вентилятора — від 330 до 650 грн.

— Старі будинки проектували з розрахунком на природну вентиляцію, — пояснює Орленко. — Через щілини в рамах у квартири проникало достатньо повітря.

Металопластикові вікна — герметичні. Тому в кімнатах накопичується газ радон. Його виділяють стіни. Вологість підвищується до 80–85%. Через це в кутках з"являється пліснява, а вікна запрівають.

— Щілинні провітрювачі нормалізують вологість, — запевняє комерційний директор. — Установлювати їх можна одразу на нові вікна або й на раніше встановлені металопластикові рами. Знімати їх не треба.

Зараз ви читаєте новину «Кімната провітрюється при зачиненому вікні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути