Ексклюзиви
четвер, 26 серпня 2010 18:49

Фотошпалери візуально збільшують розміри кімнати

Марина Костянтинова, 29 років, з Вінниці робить ремонт у спальні. Кімната розміром — 2х5 м.

— Спершу хотіла поміняти лише двоспальне ліжко. А потім подумала, що стояти в старому ремонті воно просто не має права. Вирішила повністю змінити інтер'єр. — Кімната зовсім незручна: довга і вузька, як кишка. Навіть не знаю, як поставити ліжко. Щоб зручно було, гарно і кімната виглядала об'ємною.

У вінницький магазин шпалер вона зайшла випадково. Вподобала фотошпалери німецької фірми "Комар".

— У каталозі великий вибір. Усе хотілося купити. Сподобався атлас світу розміром 370 на 260 сантиметрів. Але шпалери такого розміру клеяться на стіну, що йде вздовж, а мені треба зробити акцент на центральній стіні, що в глибині. Тому взяла у стилі сафарі — 270 на 194 сантиметри. Заплатила 300 гривень. На фоні червоного неба стоїть дерево. Поряд слон та великий птах. Це позитивний малюнок. За фен-шуєм, добре, коли на картинах зображені птахи у польоті. Слон із піднятим хоботом — теж хороший знак. Він наче дотягається до удачі. Не можна тримати у квартирі слонів з опущеним хоботом.

Марина вирішила сходити на Центральний ринок, аби порівняти ціни та вибір шпалер.

Не можна тримати у квартирі слонів з опущеним хоботом

— Мало не розплакалася. Фотообої такого ж розміру там коштували 60 гривень. Але коли придивилася, побачила, що малюнки такі жахливі, що хіба у хліві вивішувати. Якість паршива, бумага звичайна. Як на клей ляже, як триматиметься, невідомо.

Німецькі фотошпалери наклеїла на довгу стіну праворуч від входу. Навпроти — вікно.

— Малюнок горизонтальний, тому візуально розширив простір кімнати. Якби на задньому плані було море, то кімната здалася б довшою. Бо була б перспектива. У каталозі знайшла малюнок з видом на вулицю з вілли, за нею океан. Такі шпалери пасують, коли приміщення дуже мале та ще й квадратної форми. Тераса її б подовжила.

Інші стіни Марина вирівняла шпаклівкою. Пофарбувала у світло-теракотовий колір.

— Аби візуально збільшити кімнату, слід обирати світлі кольори, — пояснює   Олена Іванюк, дизайнер із Вінниці. — Найбільше годяться пастельні, білі, голубі відтінки. Теплі кольори навпаки зменшують приміщення. Це червоний, оранжевий, жовтий. Зменшують простір також великі меблі, високі шафи. Що менше предметів у кімнаті, то більшою вона виглядатиме. Оббивки на меблях найкраще підбирати у тон штор. Контрасти з'їдають простір. Оберіть світлий блискучий ламінат. Він зробить кімнату яскравішою, вільнішою.

Декорувати стіни можна дзеркалами чи дзеркальною плиткою. Вони додають простір.

Зараз ви читаєте новину «Фотошпалери візуально збільшують розміри кімнати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути