Ексклюзиви
четвер, 09 грудня 2021 00:10

Двері-невидимки зливаються зі стінами

Автор: HOLZ.UA
  Міжкімнатні приховані двері встановлюють у тісних квартирах. Такі конструкції додають простору. Проте буде складно прибрати нерівності стін
Міжкімнатні приховані двері встановлюють у тісних квартирах. Такі конструкції додають простору. Проте буде складно прибрати нерівності стін

— Зараз у моді мінімалізм. Тому й двері мають бути не масивні. Найкраще вписуються приховані, — говорить Костянтин Розумович, 40 років, столичний дизайнер інтер'єрів. — Блоки без ­лиштв зливаються з фарбованими стінами. Це допомагає зробити помешкання нестандартним.

Міжкімнатні приховані двері встановлюють на петлі в ніші у стіну. Але треба їх продумати на початку ремонту. Конструкція складається з алюмінієвого короба з посиленим брусом та дверного полотна. Воно має дерев'яний каркас по перимет­ру, стільникове наповнення й деревноволокнисті листи з двох боків. Товщина полотна — 40 мм. Завдяки гумовому ущільнювачу двері зачиняються безшумно. Також є дві-три приховані петлі.

— Такі двері можуть бути матові, ґрунтовані під фарбування. Також є шпоновані чи з дзеркалом або склом.

Міжкімнатні двері затримують тепло, не пропускають запахів і шуму. Це гарний варіант для тісної квартири. Бо відсутність ­лиштв додає простору. Ними можна замаскувати вхід у комірку чи гардероб. Зробити ­непомітну ­ручку.

— Ці двері не тонкі й не слабкі. Вони зміцнені алюмінієвим профілем, — додає Розумович.

Проте прихованими дверима складно прибрати нерівності стін. Їх зазвичай прикривають лиштви. Зате вони годяться для нестандартних місць. Наприклад, у мансарди зі скошеною ­стелею.

— Полотна тримаються на прихованих петлях, які монтуються в сам короб. Тому ззовні — непомітні. Якщо вішаєте самі, дивіться на правильність кріплення завіс. Коли занадто їх втопити або не до кінця — не закрива­тимуться повністю.

Приховані конструкції бувають односторонні, в яких полотно маскується лише з одного боку. З другого — мають вигляд звичайних дверей. Та двосторонні — невидимі з обох боків або декоровані під бетон.

Зараз ви читаєте новину «Двері-невидимки зливаються зі стінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути