На полицях столичних супермаркетів з"явилося безалкогольне вино. Його випускає молдавська компанія "Acorex Wine Holding". Безалкогольне вино готують за італійською технологією.
Перед розливом у пляшки з напою видаляють етиловий спирт (так готують усі безалкогольні вина). Але корисні властивості, смак та аромат вина при цьому залишаються, запевняють виробники. І наголошують, що термін зберігання — не обмежений.
— Не тільки покупці, а й деякі продавці ще не знають про безалкогольне вино, — каже 36-річний продавець "Фуршету" Ігор Буренко. — Воно ніде не рекламується. Але, думаю, як тільки водії та люди, які не вживають алкоголю, дізнаються про цей напій, він зникне з полиць.
У магазинах є безалкогольне біле напівсолодке мускатне. Воно має винний запах із кислинкою, на смак практично не відрізняється від звичайного білого. Хіба що здається трохи розбавленим та швидше сухим, ніж напівсолодким. Хоча дуже легке та приємне на смак. Продається в прозорій пляшці (0,75 л) з білою хмаринкою-етикеткою. Коштує 18,5 грн (у деяких магазинах — 19 грн) — дорожче, ніж напівсолодкий мускат із градусом цієї ж марки (14–17 грн). Незабаром має з"явитися безалкогольне червоне.
Коментарі