— Обожнюю запечену рульку, але в духовці завжди виходить жорстка, — розповідає 38-річна Ангеліна Мороз із райцентру Теребовля Тернопільської області. — Готую у мультиварці. М'ясо так протушковується, що відпадає від кісток і не пересихає.
Дві свинячі ніжки обсмалюю, чищу, мию й замочую у воді на 2 години. Роблю надрізи у вигляді сітки. Через них краще просочиться соус. В отвори запихаю по зубчику часнику і ніч мариную. Можна замочити на 3 години в молоці. Потім просушую і кладу в мультиварку.
Заливаю літром квасу і годину варю. Аби утворилася скоринка, далі вмикаю на пів години режим "запікання".
Шаткую по пів кілограма свіжої й квашеної капусти, змішую. Кладу в мультиварку, додаю три столові ложки томатного соусу. Наливаю склянку води. На капустяну подушку викладаю рульку і змащую цитрусовою помадкою. Для неї змішую дві чайні ложки меду, три столові ложки апельсинового соку та столову ложку олії. Додаю по пів чайної ложки солі й італійських трав. Змазую рульку, а тоді годину запікаю. У цей час роблю соус із трьох зубців часнику, двох столових ложок зернистої гірчиці і трьох — соєвого соусу. Перемішую і подаю на стіл із рулькою.
— Рулька смакує по-новому з яблучним соусом. Має бути кислий, інакше переб'є смак інших продуктів, — розповідає 35-річна Аліна Обримба із села Ісаків Тлумацького району Івано-Франківської області.
— Змішую пів чайної ложки тертої лимонної цедри, зубець часнику і по чайній ложці лимонного соку, й сушеного розмарину. Тру зелене кисле яблуко. Збиваю блендером, аби суміш була, наче масло. Соус можна готувати заздалегідь або перед подачею на стіл. Зберігається на холоді два дні.
Коментарі