понеділок, 22 січня 2018 05:05

Шоколадний медовик печуть шість хвилин

— Моїм коронним десертом є шоколадний медовик. Його приготування займає трохи більше півгодини. Головне — завчасно увімкнути духовку, — каже Юлія Троцюк, 41 рік, із міста Тараща Київської області. — Крем підійде й сметанний, але я роблю зі згущеним молоком. Мої діти його більше люблять.

Змішує яйце, 4 ст. л. сметани, 150 г вершкового масла, 1 ч. л. соди, гашеної оцтом, 4 ст. л. меду та півсклянки цукру. Насипає 500 г борошна та 4 ст. л. какао. Накриває шоколадне тісто рушником і залишає на 15 хв. у холодильнику. Розділяє на частини і кожну розкочує. Зверху притискає широку тарілку і по її краях робить коло.

Кладе тісто на деко. Проколює корж у кількох місцях виделкою, ставить пектися в розігріту до +220°С духовку на 6–7 хв. Кладе на тарілку готовий корж, мастить вареним згущеним молоком, посипає порізаним чорносливом. Зверху накриває другим коржем, і так — до верху. Всього потрібно 0,5 л згущеного молока та 100 г чорносливу.

— Залишаю один корж для присипки. Ламаю його дрібно і посипаю торт зверху.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадний медовик печуть шість хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути