понеділок, 27 травня 2024 00:36

Путін сказав Шольцу, що Україна і Білорусь є частиною РФ

Путін сказав Шольцу, що Україна і Білорусь є частиною РФ
Канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів, що йому в розмові сказав Володимир Путін. Фото: Українська правда

Канцлер Німеччини Олаф Шольц спілкувався з російським диктатором Володимиром Путіним в лютому 2022 року перед повномасштабним вторгенням в Україну.

Путін протягом чотирьох годин намагався довести, що Україна і Білорусь належать РФ, Шольц розповів під час спілкування з громадянами, повідомляє Укрінформ.

"Путін продемонстрував свої імперські уявлення - зокрема, про те, що кордони можна змінювати за допомогою сили, без огляду на право", - розповів німецький канцлер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна втратить великі території цього року - ЗМІ

Також Путін розповідав Шольцу про "нацистський режим" в Україні.

"Говорити про це, коли президентом є єврей... Варто собі уявити, наскільки це абсурдне, ганебне пояснення для обґрунтування війни", - зазначив Шольц.

З-поміж інших причин для початку війни Путін назвав те, що "Україна прямує в НАТО". Шольц, за його словами, відкрито сказав, що "про це не йдеться, принаймні, ще років 30".

Представник німецьких "Зелених" у Бундестазі Антон Хофрайтер знову звернувся до канцлера Олафа Шольца із закликом дозволити Україні бити по території Росії західною зброєю.

За його словами, йдеться про захист українського населення. Міжнародне право дозволяє державі, на яку напали, атакувати військові цілі на території країни-агресорки.

Зараз ви читаєте новину «Путін сказав Шольцу, що Україна і Білорусь є частиною РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути