понеділок, 25 травня 2020 06:36

Рулети змащують кокосовою помадкою

— З усіх смаколиків дитинства найбільше запам'ятався вафельний рулет, — розповідає 29-річна Юлія СТЕЦЬ із міста Пустомити Львівської області. — Готувати його легко.

Три пачки фруктового желе розчиняю у 0,7 літра кип'яченої води. Виливаю у квадратне чи прямокутне деко, застелене харчовою плівкою. Залишаю застигати.

200 грамів кокосової стружки заливаю 200 мілілітрами молока. Додаю 6 столових ложок цукру та доводжу до кипіння. Всипаю столову ложку манки, варю 5 хвилин. Накриваю кришкою й охолоджую. Збиваю із 300 грамами масла.

Пачку шоколадного крекеру подрібнюю у блендері. Доводжу до кипіння пів літра води, додаю шість столових ложок какао та дві столові ложки цукру. Розмішую і тримаю на вогні 5 хвилин. Всипаю подрібнене печиво. Перемішую і ділю на п'ять частин. Змащую п'ять вафельних листів. Щоб коржі просочилися, маса має бути гаряча. Інакше не вийде їх скрутити в рулет. Тому тримаю її над водяною банею. Змащені вафлі залишаю охолоджуватися на 10–15 хвилин.

Кокосову помадку теж ділю на п'ять частин. Змащую нею вафлі поверх шоколадної.

Застигле желе розрізаю на п'ять однакових смужок. По одній викладаю на край кожного вафельного листа і скручую у рулет. Залишаю у холодильнику на кілька годин.

Зараз ви читаєте новину «Рулети змащують кокосовою помадкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути