понеділок, 09 березня 2020 07:46

Прянощі розкривають смак скумбрії

Автор: kopilka-kulinara.ru
  Скумбрію  маринують у лимонному соку, змішаному з куркумою, імбиром і коріандром півгодини
Скумбрію маринують у лимонному соку, змішаному з куркумою, імбиром і коріандром півгодини

— Скумбрія мені подобається більше за червону рибу. Найчастіше запікаю — смачно й корисніше, — каже 35-річна Ольга Фоміна з Миколаєва.

— Купую морожену скумбрію. Перед приготуванням мариную у прянощах і лимонному соку. На гарнір люблю подавати рис — він ідеально доповнює рибу. Запікаю його зі ­скумбрією. Жир і сік із риби надають гарніру цікавого присмаку.

Дві скумбрії розморожую. Відрізую голови й хвости, видаляю плавники. Розрізаю кожну рибину по черевцю, виймаю нутрощі й чорну плівку. Ретельно промиваю, обсушую паперовими рушниками. Видаляю хребет і великі кістки. Роблю на кожній тушці з обох боків надрізи.

Беру по чайній ложці куркуми, імбиру й меленого коріандру, по кілька дрібок солі та перцю. Змішую їх, додаю сік лимона. Обвалюю у цій суміші рибу. Лишаю на 30–40 хвилин маринуватися. Скумбрія вбере аромати прянощів, вони розкривають її смак.

400 грамів рису ретельно промиваю. Воду міняю, доки не стане прозора. Викладаю рис на розпечену сковороду, змащену невеликою кількістю оливкової олії. Обсмажую на середньому вогні 3–4 хвилини. Завдяки цьому рис стає розсипчастий і має особливий присмак. Потім заливаю окропом у співвідношенні 1 до 2. Збільшую вогонь. Солю, перемішую, щоб крупа не прилипла до дна. Як закипіло, роблю найменший вогонь. Накриваю кришкою й варю до напівготовності. Тоді зливаю зайву воду й додаю чайну ложку куркуми.

Ріжу півкільцями цибулину й морквину. Пасерую їх на оливковій олії до золотистого кольору. Дрібно січу пучок кінзи. Змішую все з рисом і пересипаю у глибоке деко. Розрівнюю. На цю подушку викладаю замариновану скумбрію.

Деко накриваю фольгою й ставлю в розігріту до 180 градусів духовку на 35–40 хвилин.

Подаю страву з соусом тартар. Варю круто два яйця. Охолоджую, чищу. Відділяю жовтки й перетираю їх через сито. Додаю столову ложку без гірки французької гірчиці, столову ложку соку лимона, по дрібці солі та перцю. Збиваю міксером і потроху додаю 50 мілілітрів оливкової олії.

Дрібно кришу сім-вісім оливок. На дрібній тертці тру консервований огірок, пропускаю через прес два зубки часнику, ріжу три-чотири гілочки кропу. Вкидаю все до яєчної суміші. Ретельно перемішую. За потреби досолюю, додаю сік лимона.

Зараз ви читаєте новину «Прянощі розкривають смак скумбрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути