Ексклюзиви
Понеділок, 29 травня 2017 07:20

Полуницю для лікеру розрізають навпіл

— За сезон роблю кілька партій полуничної настоянки, — каже киянка Маргарита Клунь, 39 років. — Виходить хмільна і солодка.

Миє 0,5 кг ягід. Розрізає їх навпіл. Насипає в літрову банку і наливає півлітра горілки. Має покрити полуницю. Розрізає лайм і вичавлює сік. Додає в банку і ставить на 10 днів на сонце. Тоді цідить напій і наливає в пляшку. Віджату полуницю засипає 300 г цукру. Перемішує і ставить на день у темне місце.

— Щоб зробити настоянку швидше, ягоди не ріжу, а розминаю.

Наступного дня зливає сироп у банку. До полуниці наливає склянку води і змішує із сиропом. Ставить настоянку в темне місце ще на п'ять днів. Проціджує готовий напій. П'ють лікер охолодженим.

Зараз ви читаєте новину «Полуницю для лікеру розрізають навпіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі