понеділок, 24 червня 2019 07:45

Пивний гуляш присмачують пекучим перцем

Автор: www.kopachinsky.com
  Гуляш подають з гарніром: макаронами чи рисом. Для багатшого аромату до страви можна додати копчене сало
Гуляш подають з гарніром: макаронами чи рисом. Для багатшого аромату до страви можна додати копчене сало

— Алкоголь робить м'ясо смачнішим. Воно краще протушковується і має п'янкий присмак. Тому й роблю гуляш із пивом. Беру темне, щоб нагадувало квас, — каже Ганна Вознюк, 56 років, із смт Машівка Полтавської області. — Готувати краще у глиняному горщику в духовці, щоб гуляш краще розімлів. Але це довго. Коли немає часу чекати півторагодинного приготування, підійде каструля.

Нарізує кубиками 1 кг яловичини, а 100 г сала — соломкою. Обсмажує сало і підмішує нарізані півкільцями дві цибулини. Посипає 1 ч. л. кмину і тушкує, поки цибуля не розм'якне. Нарізує кубиками дві червоні болгарські перчини. Викладає до цибулі й додає 5 ст. л. томатної пасти. Перемішує та тушкує, поки перець не розм'якшиться.

— Кожен фантазує зі складниками. Та основа незмінна — свинина або телятина і кілька видів овочів. Для багатшого аромату можна додати дрібно порізане копчене сало.

Чистить шість зубців часнику і пропускає через прес. Окремо перемішує їх із підготовленим м'ясом. Присмачує дрібно порізаним стручком червоного пекучого перцю. Додає до решти інгредієнтів та перекладає в каструлю з товстим дном. Змішує зі смаженим салом і овочами та заливає літром темного пива. Воно повинно покрити гуляш.

— Тепер накриваю кришкою і лишаю умлівати на малому вогні. Щоб слабо булькало-кипіло годину, до м'якості м'яса. Останні п'ять хвилин знімаю кришку, солю за смаком, перемішую та доводжу до готовності. Якщо бачу, що гуляш рідкий, сиплю одну-дві столові ложки борошна. Перемішую та вимикаю вогонь.

Страву подає із відвареними макаронами або рисом.

Зараз ви читаєте новину «Пивний гуляш присмачують пекучим перцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути