понеділок, 07 вересня 2020 06:21

Медове вино настоюють на дріжджовій заквасці

— Із меду варю м'яке вино. На смак — як колишнє "Сонце в бокалі", — говорить 55-річна Тамара Гришак із Чернігова.

— Змішую півтора літра меду, по 5 літрів води й яблучного соку. Варю до стану сиропу. Охолоджую. Кладу 500 мілілітрів дріжджової закваски. Її купую.

Замість яблучного соку можна налити більше води і вкинути три порізані скибками лимони. Вони додадуть кислоти, щоб медове вино не було надто солодке.

Ставлю сусло в тепле місце на три дні. Цього вистачає, щоб вино освітлилося й осад упав на дно. Потім додаю півлітра спирту й переливаю напій у бутель. Вкидаю три бутони гвоздики або паличку кориці. Залишаю вино в погребі на місяць. Після настоювання ціджу й розливаю по пляшках.

Зараз ви читаєте новину «Медове вино настоюють на дріжджовій заквасці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути