— Із меду варю м'яке вино. На смак — як колишнє "Сонце в бокалі", — говорить 55-річна Тамара Гришак із Чернігова.
— Змішую півтора літра меду, по 5 літрів води й яблучного соку. Варю до стану сиропу. Охолоджую. Кладу 500 мілілітрів дріжджової закваски. Її купую.
Замість яблучного соку можна налити більше води і вкинути три порізані скибками лимони. Вони додадуть кислоти, щоб медове вино не було надто солодке.
Ставлю сусло в тепле місце на три дні. Цього вистачає, щоб вино освітлилося й осад упав на дно. Потім додаю півлітра спирту й переливаю напій у бутель. Вкидаю три бутони гвоздики або паличку кориці. Залишаю вино в погребі на місяць. Після настоювання ціджу й розливаю по пляшках.
Коментарі