— Для вина підійдуть пелюстки духмяних троянд, — каже киянка 45-річна Мирослава Гайсинська. — Насправді це — лікер, але має ніжний аромат і легкий смак. Якщо пелюстки рожеві, виходить яскравий.
Використовує маленькі троянди, які ростуть у неї на подвір'ї і квітнуть навесні. 350 г пелюсток розтирає зі склянкою цукру та 3 ст. л. лимонної кислоти.
— Розтираю пелюстки в кашу в блендері. Перекладаю в банку і ставлю в холодильник на три дні. В каструльці кип'ячу півтора літра води з півкіло цукру. Охолоджую сироп і вимішую з трояндовою масою. Ставлю в холодильник на тиждень. Щодня перемішую. Проціджую крізь марлю, додаю пляшку горілки. Розливаю в бутлі та ставлю в темне місце. Через три дні лікер можна пити.
×
Коментарі