Ексклюзиви
пʼятниця, 14 червня 2024 04:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден проти того, щоб ЗСУ били по глибокому тилу Росії - ISW

Байден проти того, щоб ЗСУ били по глибокому тилу Росії - ISW
ЗСУ частково дозволили бити по Росії. Фото: eastnews.ua

Президент США Джо Байден проти того, щоб дозволити Збройним силам України завдавати ударів з американської зброї по військових цілях в оперативних зонах або глибокому тилу Росії.

Проте визнав, що "має сенс" дозволити українським військам завдавати ударів по російських військах, розташованих безпосередньо біля міжнародного кордону з Україною на території РФ. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Крок номер один": військовий розповів про наслідки дозволу бити західною зброєю по території РФ

В ISW нагадали, що за оцінками їхніх аналітиків, обмежена зміна політики адміністрації Байдена, яка дозволила Україні використовувати надану США зброю для нанесення ударів по деяких російських військових цілях на невеликій ділянці на території РФ, зменшила розмір "наземного притулку" Росії максимум на 16 відсотків.

"Захід зберігає здатність суттєво підірвати російські операції, дозволяючи Україні використовувати західне озброєння для завдавання ударів по оперативних тилах і глибоких тилових зонах Росії на російській території", - йдеться у звіті ISW.

У Сполучених Штатах Америки вважають, що дозвіл на удари західною зброєю по території по РФ принесе достатньо користі для українських військ. Така політика буде "дуже, дуже корисною для українців у майбутньому", заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

Україна має право завдавати ударів французькою зброєю по території Росії. Однак, не йдеться про удари по цивільному населенню. Про це сказав президент Франції Емманюель Макрон.

Зараз ви читаєте новину «Байден проти того, щоб ЗСУ били по глибокому тилу Росії - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути