Ексклюзиви
неділя, 09 червня 2024 11:38

"Крок номер один": військовий розповів про наслідки дозволу бити західною зброєю по території РФ

"Крок номер один": військовий розповів про наслідки дозволу бити західною зброєю по території РФ
Україна отримала дозвіл завдавати ударів західною зброєю по території РФ. Фото: glavcom.ua

Надання дозволу бити західними зразками озброєння по цілях на території РФ відразу позитивно вплинуло на хід бойових дій загалом.

Наслідки вже відчутні для Сил оборони України. Про це в інтерв'ю Radio NV розповів командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів АХІЛЛЕС 92 Окремої штурмової бригади імені Кошового Отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

"Земля під окупантом почала горіти не тільки на території України, а і на території Російської Федерації. Ми отримали можливість вибивати такі важливі речі як засоби радіоелектронної розвідки, радіоелектронної боротьби противника, засоби протиповітряної оборони, і що є дуже і дуже важливим - установки С-300 і С-400, які системно працювали по місту Харків", - заявив Федоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше в історії: на аеродромі "Ахтубінськ" в РФ уражено винищувач Су-57

При цьому він назвав дозвіл бити західною зброєю по окупантах на території Росії "кроком номер один".

"Крок номер два - ми маємо отримати дозвіл на враження ворожих цілей в глибині оперативного простору на території Російської Федерації. Не лише в прикордонних містах, а й в глибині. Тому що з противником треба розбиратися, насамперед, на його території, з першоджерелом проблеми. Тому що на території України ми вже боремося з наслідками того, що ми не змогли спрацювати по території, зокрема, Російської Федерації", - додав Федоренко.

Він сподівається, що українським дипломатичним групам вдасться отримати дозвіл на застосування по території Росії західної далекобійної зброї.

У Сполучених Штатах Америки вважають, що дозвіл на удари західною зброєю по території по РФ принесе достатньо користі для українських військ. Така політика буде "дуже, дуже корисною для українців у майбутньому", заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

Україна має право завдавати ударів французькою зброєю по території Росії. Однак, не йдеться про удари по цивільному населенню. Про це сказав президент Франції Емманюель Макрон.

Зараз ви читаєте новину «"Крок номер один": військовий розповів про наслідки дозволу бити західною зброєю по території РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути