субота, 22 вересня 2018 07:25

Який дитсадок обрати - державний чи приватний

Який дитсадок обрати - державний чи приватний
У приватних садках у групах не більше 10 дітей. У державних - у середньому - 20 осіб. Фото: teddyclub.info

Останнім часом серед батьків зріс попит на приватні дитячі садки. Причина - недостатньо місця у державних дошкільних навчальних закладах і довгі черги. До прикладу, зараз в електронній черзі стоять більше 47 тис. дітей по всі країні.

"Створення дитсадків приватного типу розвантажує комунальні заклади, зменшує черги. Там не має поборів, бо батьки вносять офіційну щомісячну плату. Вступ у приватні садки не потребує електронної черги. Це позитивно впливає на систему дошкільної освіти, створює конкуренцію", каже Gazeta.ua співголова громадської організації "Батьки SOS" Альона Парфьонова.

Вартість місяця занять повного дня залежить від регіону - у середньому від 2 до 8 тис. грн. Півдня - на кілька сотень менше. Найвищі ціни у Києві, Харкові, Дніпрі та Одесі.

"Ціни виправдані. Багато приватних садочків працюють за сучасними методиками викладання, діти перебувають у сучасних приміщенням, корисно харчуються, вивчають англійську, мають різні додаткові заняття. Діти вчаться через гру, самі обирають заняття залежно від настрою чи темпераменту. У нас навчання проходять у тематичних зонах. До прикладу, зона для занять з крупами для розвитку дрібної моторики, творча і спортивна зона, зона сенсорного розвитку, де можна гратися з різними природними матеріалами"- розповідає Gazeta.ua Марта Кузьмова. Працює вихователькою у дитячому садку за методикою Марії Монтессорі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як тип темпераменту впливає на навчання дитини

У приватних садках у групах не більше 10 дітей. Тому малюки отримують більше уваги вихователя. У державних - у середньому - 20 осіб.

Натомість державний дитсадок - це зручніше. Вони розташовані поруч з домом. Крім того, там помірна вартість навчання.

Найкраще віддавати дитину до садочка після 3 років. Вважають, що до цього віку дитина "злита" з мамою. Особливо сильний зв'язок у дитини з мамою до 2 років. Потім він стає слабшим. У цьому віці маляті психологічно важко перебувати без мами кілька годин.

Зараз ви читаєте новину «Який дитсадок обрати - державний чи приватний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути