вівторок, 26 червня 2018 14:07

Гриневич назвала причини, чому українські студенти обирають навчання за кордоном

Автор: study plus
  Лілія Гриневич пояснила, чому українські студенти обирають навчання за кордоном
Лілія Гриневич пояснила, чому українські студенти обирають навчання за кордоном

МОН намагається якомога більше вкласти в якість української вищої освіти.

Про таке повідомила в ефірі "5 каналу" міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

"Такий відплив студентів у Польщу і взагалі в західні країни пов'язаний найперше з безпековими питаннями. Тому що дуже різкий спалах цього відбувся після початку російської агресії в Україні. Люди почуваються безпечніше, коли вони посилають дітей за кордон. І це є трагічна і складна правда, яку потрібно розуміти. І ми намагаємося якомога більше вкласти в те, щоб піднімалась якість української вищої освіти. Тому що у нас все-таки є конкурентоспроможні вузи, що пропонують гарні програми", – сказала Гриневич.

Вона також розповіла, як українців заохочують вчитися в Україні: "І ми працюємо над цією проблемою, працюючи з провідними закладами для відкриття подвійних дипломів… Це коли дитина навчається частину часу в Україні, частину часу їде на стажування на якийсь короткий термін за кордон. Але при цьому вона переважно - в Україні, у себе на Батьківщині. І при цьому отримує два дипломи. Диплом українського ВНЗ і зарубіжного".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступна кампанія закінчилася для кожного сьомого абітурієнта

2018 року на абітурієнтів чекають щонайменше 6 серйозних змін. Зміни спрямовані на збільшення об'єктивності і можливостей для вступників. По-перше, уніфікували перелік предметів для вступу на навчання на основі повної загальної середньої освіти. Раніше абітурієнтам було дуже складно: на одну й ту саму спеціальність в одному навчальному закладі - одні предмети, в іншому - інші. Це має спростити систему для них, щоб вони могли легко визначити для себе предмет ЗНО.

Зараз ви читаєте новину «Гриневич назвала причини, чому українські студенти обирають навчання за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі