Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2018 15:10

Вступна кампанія закінчилася для кожного сьомого абітурієнта

Вступна кампанія закінчилася для кожного сьомого абітурієнта
Цьогорічна вступна кампанія стартує з липня. Фото: Freepik

Майже два тижні тому фінішувала основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. В Українському центрі оцінювання якості освіти почали підбивати підсумки тестування.

На ЗНО зареєструвалися 335,8 тис. осіб. Найбільше — у Києві, Дніпропетровській, Львівській, Харківській та Одеській областях.

Найбільше охочих було здавати українську мову і літературу — 332,8 тис. осіб. Історію України - 168,6 тис. випускників. Математику — 111,7 тис. майбутніх абітурієнтів.

"Результати тестування з української мови і літератури зараховують як державну підсумкову атестацію. Другий обов'язковий предмет — або історія України, або математика. Третій предмет для ДПА учні обирали самостійно", - каже директор УЦОЯО Вадим Карандій.

Цього року "поріг" на один бал нижчий з усіх дисциплін, окрім іноземних. Прохідний бал з англійської, французької, німецької та іспанської мов зріс на 5 балів.

Прохідний поріг для української мови й літератури становить 23 бали, математики — 10, біології — 22,фізики — 12, хімії — 15, історії та географії — 26, англійської, німецької, французької, іспанської мов — 19 балів

Нинішня вступна кампанія завершилася для кожного сьомого вступника. Обов'язковий предмет при вступі у вузи — українську мову і літературу — не склали 14,5 відсотка осіб. Це — майже 47 тис. абітурієнтів. Торік результат був кращим. Тестування "завалили" 17 тис. осіб.

Поріг з історії України не подолали майже 23 тис. абітурієнтів. Така кількість була й торік. Пороговий бал з математики не подолали 20 тис. вступників. Торік — 17,5 тис.

Географію склали 87,6% абітурієнтів, фізику — 83%, хімію — 89,5%. З іноземних мов найкращі результати показали ті, хто писав тестування з іспанської. "Поріг" подолали 88% осіб. Англійську склали 87%, французьку — 86%, німецьку — 82%. Найуспішніше склали ЗНО з біології. Лише 8% учасників не подолали прохідний бар'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому в українців збільшилася довіра до ЗНО

На максимальний бал ЗНО склали 222 абітурієнти. Торік — 285. 12 осіб отримали максимум з двох предметів. У минулому році таких абітурієнтів було 9.

"По четверо 200-бальників з двох предметів у Києві і Харківській області. Двоє — у Львівській. По одному на Волині та Полтавщині", - каже Вадим Карандій.

Попереднього року, як і цього, відмінників, які б отримали 200 балів з трьох предметів, немає.

Додаткова сесія ЗНО триватиме з 2 по 11 липня.

Торік на тестування зареєструвалися більш як 240 тис. випускників шкіл. 9892 зареєстрованих осіб не прийшли на ЗНО. 94 не допустили до іспитів через запізнення чи відсутність обов'язкових документів.

Зараз ви читаєте новину «Вступна кампанія закінчилася для кожного сьомого абітурієнта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути