понеділок, 11 березня 2019 16:26

5 фактів, які потрібно знати про навчання за кордоном

Освіта за кордоном - відмінна перспектива для побудови успішної кар'єри в будь-якій галузі. Дипломи кращих університетів Великобританії і США стають перепусткою до працевлаштування на керівні пости в великі корпорації. Але отримати заповітні документи, особливо для іноземців, часом досить складно і дорого.

Давайте сьогодні розглянемо деякі основні моменти організації навчання українського студента в університеті або коледжі США. Розберемо правила вступу, і основні моменти, на які варто звернути увагу при підготовці до навчання.

Правила вступу

  Деякі основні моменти організації навчання українського студента в університеті або коледжі США
Деякі основні моменти організації навчання українського студента в університеті або коледжі США

Процедура вступу в коледж чи університет США дуже схожа на українську. Також потрібно відповідати ряду стандартних вимог:

• мати загальну середню освіту, підтверджену атестатом і випискою з оцінками успішності;
• написати мотиваційний лист;
• підготувати своє резюме;
• здати іспит на знання мови TOEFL або IELTS.

Варто пам'ятати, що для вступу до ВНЗ США може бути недостатньо 11 класів освіти, адже в Америці навчання в школі триває 12 років. Щоб вступити потрібно додатково пройти річне навчання за програмою Foundation. Програма вступу у кожного коледжу і університету своя і потрібно починати подавати документи вже в грудні, мінімум за півроку до вступу. Підшукати відповідний університет можна в одній з відкритих баз: internationalstudent.com або universitiesintheusa.com.

Домашні завдання і самостійне навчання

  Деякі основні моменти організації навчання українського студента в університеті або коледжі США
Деякі основні моменти організації навчання українського студента в університеті або коледжі США

На окрему увагу заслуговує програма навчання в Америці. Тут немає культу викладача, і студенти не переписують бездумно підручники в свої конспекти. У США викладач вибудовує спілкування зі своїми студентами і змушує їх брати участь в дискусії. Необхідна ж теорія та практичні задачі відводяться на самостійне вивчення.

Самостійна робота строго контролюється. Від якості її виконання багато в чому залежить підсумкова оцінка за семестр. Тому приїхавши на навчання до Америки, доведеться навчитися:

• оформляти презентації та бізнес-плани;
• виконувати практичні завдання за своєю спеціальністю;
• писати аналітичні есе.

Американці пишуть есе постійно, в середній школі цей формат у них також існує. Тому під час вступу до коледжу або університету у них не виникає труднощів з такою творчою роботою. А ось студентам з інших країн доводиться досить туго. Адже есе унікальний формат, який досить складно освоїти. Але тут є один робочий лайфхак: замовити написання есе можна у професійних райтерів на спеціальних онлайн-сервісах, таких, як grademiners.com. Фахівці швидко і за досить демократичну ціну розберуться з поставленим завданням.

Система оцінювання та контроль знань

Детальніше варто дізнатися і про систему оцінювання знань. У США ви не зустрінете звичної 12-ти бальної або 100-бальної Болонської системи. Тут за кожну вивчену дисципліну студент отримує залікові одиниці, виражені в кредитах ECTS. Якість виконання залікових робіт оцінюється літерами, де:

• А - 4 кредити;
• В (відмінно) - 3 кредити;
• С (добре) - 2 кредити;
• D (задовільно) - 1 кредит;
• E (незадовільно) - 0.

Середній бал з цих оцінок (GPA) використовується в подальшому весь період навчання. Цей бал часто є також вирішальним аргументом при прийнятті фахівця на роботу.

В американській системі освіти вкладені зусилля на навчання максимально точно відображають фінальний результат. Якщо поставити мету отримати ідеальний диплом, який стане путівкою в життя - ви її точно досягнете.

Зараз ви читаєте новину «5 фактів, які потрібно знати про навчання за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі