пʼятниця, 20 січня 2023 08:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Сотні "200-х": на Луганщині лікарні "забиті" пораненими окупантами

Сотні "200-х": на Луганщині лікарні "забиті" пораненими окупантами
Луганська ОВА повідомила останні новини з окупованих Росією територій регіону.  Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Луганщині ворог продовжує використовувати мережу цивільних закладів охорони здоров'я на тимчасово окупованій території для лікування своїх поранених військових.

Госпіталі Новопскова та Новосвітлівки переповнені "200-ми" окупантами. Про це повідомила обласна військова адміністрація в Telegram 20 січня.

"У Новопскові в приміщенні місцевого пологового будинку окупанти розгорнули "польовий шпиталь". Лікують понад 300 військовослужбовців та найманців приватної військової компанії "Вагнер". У Новосвітлівці в місцевій лікарні знаходиться понад 200 поранених з-поміж нещодавно примусово мобілізованих жителів захоплених територій Луганщини", – йдеться в повідомленні.

Тим часом окупаційна "влада" наприкінці зими спробувала подати тепло в окремі будинки Сіверськодонецька. Для цього використала встановлені у дворах модульні котельні.

"Але ревізію системи опалення при цьому ніхто не робив. Як підсумок – один із багатоквартирних будинків на вулиці Курчатова затоплений від дев'ятого до першого поверху", – додали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський генерал назвав три види зброї, з якими Україна точно переможе

Там нагадали, що Сіверськодонецьк, як і сусідні Лисичанськ із Рубіжним, закриті на в'їзд та виїзд. На блокпостах окупанти вимагають або реєстрацію, або довідку з місця роботи.

"З останнім в зазначених населених пунктах зовсім погано", – підкреслили в ОВА.

Зазначається, що рівень соціальної державної підтримки на Луганщині до захоплення був вищий за встановлений на території РФ – для його збереження необхідний 1 млрд руб дотації.

Про необхідність вищеназваної дотації так званій ЛНР заявили у міністерстві праці та соціального захисту РФ. Лише так росіяни в змозі зберегти рівень соціального захисту, що надавався на території захопленої Луганщини до 30 вересня, зазначили в ОВА.

"Річ у тому, що заходи соціальної підтримки регіону значно перевищують розмір та обсяг таких заходів, встановлених законодавством РФ. Додаткова потреба в коштах федерального бюджету на ці цілі складе на поточний рік 0,99 мільярда рублів. І це лише на ту кількість населення, що залишилася. Сотні тисяч луганчан евакуювалися", – пояснили в ОВА.

19 січня підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян у районах населених пунктів Новоселівське і Білогорівка Луганської області.

На фронті в Луганській області на Сватівському та Кремінському напрямках точаться важкі бої, але успіх на боці Збройних сил України. ЗСУ рушать уперед та відбивають усі намагання росіян контратакувати, повідомив голова ОВА Сергій Гайдай 14 січня.

Зараз ви читаєте новину «Сотні "200-х": на Луганщині лікарні "забиті" пораненими окупантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути