Ексклюзиви
середа, 26 червня 2024 11:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив останні новини з передової

Генштаб повідомив останні новини з передової
На Харківському напрямку зараз тривають дві атаки окупантів в районі Вовчанська. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті в Україні відбулося 142 бойових зіткнення.

Загалом ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах два ракетних удари, 61 авіаційний удар (зокрема, скинув 96 КАБ), здійснив понад 4 тис. обстрілів, повідомив 26 червня Генеральний штаб Збройних сил України. 96 із них - з реактивних систем залпового вогню.

"Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони України уразили два пункти управління та 12 районів зосередження особового складу противника. Від початку цієї доби вже відбулося 36 бойових зіткнень. Загарбники здійснили один ракетний та 10 авіаційних ударів із застосуванням 22 КАБів, завдали 44 удари дронами-камікадзе і майже 600 разів обстріляли позиції наших військ та населені пункти", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ для розгортання в Україні могла сформувати нову армію

На Харківському напрямку зараз тривають дві атаки окупантів в районі Вовчанська.

На Куп'янському напрямку від початку доби відбулося вже дві атаки ворога в районах Берестового та Стельмахівки. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку одна атака окупантів відбита. Водночас тривають бойові дії в районах Копанок, Греківки, Макіївки та Торського. Загальна кількість боєзіткнень на цей час складає шість.

На Сіверському напрямку спостерігається помірна активність російських окупантів. За сьогодні ворог п'ять разів намагався потіснити українських оборонців із займаних позицій поблизу Білогорівки, Спірного та Роздолівки. Дві атаки російських загарбників відбито, бої продовжуються.

На Краматорському напрямку окупаційні війська не полишають спроб просунутися в напрямку Часового Яру, поблизу якого триває боєзіткнення. Атаку у бік Кліщіївки вже відбито. Підрозділи Сил оборони сьогодні успішно стримали штурм противника на напрямку Горлівка - Північне.

На Покровському напрямку за сьогодні вже відбулося 13 бойових зіткнень. Ворог продовжує тиснути на позиції наших оборонців поблизу Новоолександрівки, Воздвиженки, Прогреса, Євгенівки, Сокола та Новоселівки Першої. Шість атак відбито, боєзіткнення тривають.

На Курахівському напрямку один штурм противника поблизу Парасковіївки успіху не мав. В той же час бій триває в районі Невельського.

На Времівському напрямку успіху не мала атака ворога біля Урожайного. Окупанти відійшли.

На Оріхівському напрямку зазнала невдачі дві штурмові дії окупаційних військ в районі Роботиного та поблизу Малої Токмачки.

На решті напрямків обстановка не зазнала суттєвих змін.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 26 червня склали 538 060 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1220 загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути