вівторок, 08 червня 2021 10:23

Почалися бої за Луганський аеропорт

Почалися бої за Луганський аеропорт
Українські воїни відстоювали аеропорт 146 днів. Фото: Znaj.ua

8 червня 2014 року почалася гаряча фаза боїв за Луганський аеропорт. Українські бійці 80-ї львівської десантно-штурмової бригади взяли об'єкт під охорону.

Міжнародний аеропорт Луганськ відвоювали заради недопущення бойовиків до летовища та їх посилення в регіоні. В ніч на 8 квітня українські воїни відбили будівлю.

Загалом оборона Луганського аеропорту тривала 146 днів й увійшла в новітню військову історію України як приклад мужності та стійкості українських воїнів. Бої за летовище забрали життя 29 оборонців, ще 49 військових загинули в збитому бойовиками літаку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти атакували ЗСУ

У районі ООС військовий підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Подія сталася 6 червня. Постраждалому надали необхідну медичну допомогу та доправили до лікарні. Він перебуває у стані середньої тяжкості.

Зараз ви читаєте новину «Почалися бої за Луганський аеропорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути