Ексклюзиви
понеділок, 03 червня 2024 08:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики показали свіжі карти боїв
8

Ворог тисне на кількох напрямках
Фото: understandingwar.org
Ворог тисне на кількох напрямках
Ворог тисне на кількох напрямках
Ворог тисне на кількох напрямках
Ворог тисне на кількох напрямках

Сили оборони вразили військові об'єкти РФ у Бєлгородській та Курській областях, зокрема колону техніки.

Тим часом на фронті фіксується просування окупантів на Харківському напрямку, на Донбасі та на півдні біля Кринок, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Війська РФ 2 червня незначно просунулися на південний захід від Вовчанська. Окупанти просунулися в полях на північ і схід від Стариці під час механізованого штурму населеного пункту. Російські так звані воєнкори стверджують, ЗСУ нібито безуспішно контратакують у північному та центральному Вовчанську та в лісових масивах між Глибоким і Лук'янцями", - сказано в свіжому звіті.

Бої у Вовчанську та поблизу Липців (на північ від Харкова) стають позиційними.

В Міноборони РФ розповіли, що російські війська нібито знищили український безпілотник над Курською областю. ЗСУ завдали удару по колоні російської техніки в Суджі Курської області (приблизно 5 км від українського кордону в найближчій точці). Колона складалася з 18 російських автомобілів.

Армія РФ тим часом продовжує використовувати машини в довгих колонах, попри неодноразові випадки українських ударів по колонах техніки протягом війни.

Українські офіційні особи не коментували ці удари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 14 танків і 1270 росіян за добу - оновили втрати окупантів

Україна продовжує зміцнювати оборону в Сумській області проти загрози можливих майбутніх наступальних операцій Росії. ЗСУ вдосконалюють свої оборонні рубежі, зокрема другий і третій рубежі оборони в Сумській області.

Військове командування РФ тим часом перекидає до Курської області невизначену кількість сил. 2 червня росіяни продовжили наступ на лінії Куп'янськ - Сватове - Кремінна, але підтверджених змін лінії фронту на цьому ділянці не було.

Російська армія просунулася до 300 м на південь від Степової Новоселівки (на південний схід від Куп'янська). У ISW не знайшли візуального підтвердження цього твердження. Бої тривали поблизу Стельмахівки, М'ясожарівки та Андріївки, біля Дружелюбівки, Невського, Тернів, біля Діброви та Серебрянського лісу 1 і 2 червня.

Російські окупанти продовжували наступальні дії на Сіверському напрямку в районі Виїмки.

В Міноборони РФ стверджували, що російські сили нібито відбили українську контратаку біля Роздолівки. ЗСУ начебто обстріляли з HIMARS гіпсовий завод "Кнауф" в окупованому Соледарі. Там дислокуються підрозділи російської 200-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади РФ.

Ворог незначно просунувся в північно-східній частині Часового Яру і навколо нього. ISW не знайшли відповідних доказів.

Війська РФ нібито просунулися до центральної Калинівки, у полі на північний схід від Калинівки, на південь від Часового Яру та на північний схід від міста.

1 і 2 окупанти червня продовжували наступальні операції у східній частині Часового Яру та поблизу Калинівки, Богданівки, Кліщіївки та Нью-Йорка. ЗСУ контратакували в східному мікрорайоні Каналу.

Російські загарбники нещодавно незначно просунулися на північний захід від Авдіївки та продовжили наступальні операції поблизу Авдіївки 1 і 2 червня. Геолокаційні кадри від 2 червня показують, що загарбники незначно просунулися в полі на захід від Соловйового.

Війська РФ продовжували наступальні дії в районі Новоолександрівки та Сокола, біля Уманського та Яснобродівки, біля Нетайлового. Нібито захопили Уманське.

На півдні росіяни нещодавно незначно просунулися на східній частині Херсонської області. Окупанти нещодавно незначно просунулися в північні Кринки.

Українські війська 1 і 2 червня відбили російські наземні атаки поблизу Кринок. Війська РФ тим часом надзвичайно активні на островах у дельті річки Дніпро.

Вторгнення Росії в Україну дало спецслужбам Сполучених Штатів Америки рідкісну можливість завербувати інсайдерів Кремля, розлючених веденням війни.

Операція з вербування не є державною таємницею. ЦРУ опублікувало в соцмережах відеоролики російською із закликом до патріотизму незадоволених росіян, які мають доступ до інформації, що може бути корисною США.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики показали свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути