пʼятниця, 20 січня 2023 08:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський генерал назвав три види зброї, з якими Україна точно переможе

Американський генерал назвав три види зброї, з якими Україна точно переможе
Для перемоги Україні потрібні ще три види західної зброї. Фото: eastnews.ua

У війні проти Російської Федерації Збройним силам України допоможуть перемогти три різновиди озброєнь, які Захід поки що не постачав Києву.

Україна гідно тримає оборону на фронті. Але щоб максимально успішно наступати, їй потрібно більше різноманітної зброї, вважає екскомандувач військ Сполучених Штатів Америки в Європі, генерал у відставці Бен Годжес, пише Newsweek.

"Україна отримає безперечну перевагу на полі бою, якщо в майбутніх пакетах військової допомоги опиняться ракети ATACMS", ‒ заявив він.

На думку Годжеса, ATACMS дозволили б Україні багато змінити на полі бою.

"Від Одеси до Севастополя по прямій ‒ 300 км, тобто вже зараз українці могли б домогтися того, щоб Севастополь опинився в невигідному становищі для Чорноморського флоту РФ", ‒ пояснив генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дайте нам важку зброю, ми повернемо наше" ‒ Зеленський висловився про звільнення Криму

Наступною необхідною допомогою, на думку Годжеса, мав би стати малогабаритний високоточний боєприпас GLSDB. По суті, це крилата бомба з радіусом дії 160 км. Це гібрид бомби GBU-39 і ракетного двигуна M26. Боєприпас не має величезної бойової частини, проте, як показала війна в Україні, точність важливіша за масу.

Третє в списку необхідних озброєнь для України ‒ бойові безпілотники Gray Eagle. Порівняно з попередніми версіями, ударний дрон Gray Eagle здатний довше перебувати в польоті й літати на більшій висоті.

"Завдяки цим безпілотникам РФ не встигатиме ремонтувати Кримський міст, БПЛА також може знаходити місця, звідки росіяни завдають ракетних ударів по мирному населенню", ‒додав екскомандувач військ США в Європі.

Колишній командувач військ США в Європі, генерал у відставці Бен Годжес прокоментував новий пакет військової допомоги Україні від США. Бомби малого діаметра наземного запуску GLSDB, які готують Штати, зроблять менш безпечною ситуацію для окупантів, написав Годжес у Twitter.

У міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки вирішили, що поки не надаватимуть Україні ракетні системи великої дальності ATACMS. Про це заявив заступник міністра оборони США з питань політики Колін Кал.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал назвав три види зброї, з якими Україна точно переможе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути