Для всіх, хто дотримується Великого посту або просто худне до весни, пропонуємо рецепт низькокалорійної пісної галети з фруктами. Пісну галету можна готувати з будь-якою начинкою. Пропонуємо використати персики і чорницю.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 2 склянки
сіль - 1/2 ч. л.
розпушувач - 1 ч. л.
гаряча вода - 1/2 склянки
рослинна олія без запаху - 1/2 склянки
Для начинки:
персики, свіжі або консервовані - 3-4 шт.
чорниця свіжа або заморожена - 100 г
цукор - за смаком
цукрова пудра для прикраси
Приготування:
Борошно просіяти, додати сіль і розпушувач. У склянку з олією налити гарячу воду, вилити в борошняну суміш. Ретельно перемішати і замісити щільне, не липнуче до рук тісто. Розкачати його в коло товщиною приблизно 0,5 см.
Викласти ягоди і нарізані фрукти на тісто, відступаючи від країв на кілька сантиметрів. Краї тіста підняти вгору і розкласти віялом. Посипати цукром.
Випікати галету до золотистого кольору в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин. Готову галету остудити і посипати просіяного цукровою пудрою.
Коментарі