Тернополянка Марія Рябченко, 40 років, готує вдома пангасіус в особливий спосіб. Робить із нього котлети.
"Відколи спробувала цей делікатес у гостях, мало не щодня його готую. Усім домашнім смакує – і чоловік, і діти в захопленні. Ці котлети можна подавати як самостійну страву або з гарніром. А найголовніше – смак настільки оригінальний, що навіть не одразу розумієш, з чого зроблена ця страва. За смаком нагадує курятину.", - говорить Марія Степанівна.
Жінка розморожує 0,5 кг філе пангасіуса. Відрізає білий жир. Рибу ріже на маленькі квадратики, менші за сантиметр.
Окремо маринує три великі цибулини. Для цього нарізає їх дрібними шматочками, що менші, то краще. Складає в миску. Солить і скроплює оцтом.
"Маринувати потрібно для того, щоб цибуля зм'якла і краще просмажилася. Бо інакше вона буде твердуватою у котлеті, це погіршить смак", - радить господиня.
Через 10 хвилин змішує рибу і цибулю. Щедро кладе майонезу, щоб страва не була суха. Добре розмішує і залишає в холодильнику на ніч.
Вранці Марія додає до маси 2 яйця, 1-2 столові ложки картопляного крохмалю. Солить і перчить за смаком. Смажить, як звичайні оладки.
"Бажано смажити ці котлети на тефлоновій сковорідці, яка потребує мало олії. Інакше котлети будуть дуже жирні. Оскільки у нас вдома жирних страв не люблять, я кожен шар котлет ще й перекладаю паперовим рушником", - ділиться секретами приготування Рябченко.
За її словами, така риба смакує не тільки з картоплею чи кашею, а й навіть з квашеною капустою чи маринованими огірками.
"Недавно ми складали святкове меню на Різдво, то мої домочадці в один голос заявили, що хочуть котлети із пангасіуса", - з усмішкою каже жінка.
Коментарі
3