25-річна киянка Юлія Руденко до щуки з овочами обов'язково додає кунжут.
"Для приготування страви необхідно спочатку "розправитися" зі щукою, почистивши і відділивши тушку від голови та хвоста, – розповідає дівчина. – Нарізаємо її на 8-10 частин, у залежності від розмірів риби, і щедро обсипаємо спеціями. Можна купувати вже готові спеції для риби, головне, щоб там був кунжут, який додає специфічного і цікавого смаку. До того ж, це дуже корисно, адже сприяє кращому засвоєнню їжі".
Після цього Юлія на деякий час залишає щуку у холодильнику, а тим часом приступає до іншої складової страви – овочів. Цибулю, моркву і буряк очищує і нарізає кільцями. За тим ставить на газ каструлю, наливши на дно півсклянки води та олії. На дно рівномірно викладає частину буряка і моркви, наступний шар – риба, потім решту овочів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філе хека смажать цілими шматками
"Цибулю бажано класти останнім шаром, адже тоді отримаємо найкращий результат – вона буде хрумкою і насиченою. Зверху слід додати ще солі і лаврового листочка", – каже киянка.
Цю страву вона радить готувати на маленькому вогні щонайменше 3-4 години.
"Звісно, риба вже й за годину буде готовою, але кісточки залишатимуться твердими і небезпечними. Тож якщо у вас є час, краще почекайте, щоб насолодитися незрівняним смаком", – зауважує дівчина.
Коментарі