субота, 29 грудня 2012 01:59

Щуку з овочами готують із додаванням кунжуту
8

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

25-річна киянка Юлія Руденко до щуки з овочами обов'язково додає кунжут.

"Для приготування страви необхідно спочатку "розправитися" зі щукою, почистивши і відділивши тушку від голови та хвоста, – розповідає дівчина. – Нарізаємо її на 8-10 частин, у залежності від розмірів риби, і щедро обсипаємо спеціями. Можна купувати вже готові спеції для риби, головне, щоб там був кунжут, який додає специфічного і цікавого смаку. До того ж, це дуже корисно, адже сприяє кращому засвоєнню їжі".

Після цього Юлія на деякий час залишає щуку у холодильнику, а тим часом приступає до іншої складової страви – овочів. Цибулю, моркву і буряк очищує і нарізає кільцями. За тим ставить на газ каструлю, наливши на дно півсклянки води та олії. На дно рівномірно викладає частину буряка і моркви, наступний шар – риба, потім решту овочів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філе хека смажать цілими шматками

"Цибулю бажано класти останнім шаром, адже тоді отримаємо найкращий результат – вона буде хрумкою і насиченою. Зверху слід додати ще солі і лаврового листочка", – каже киянка.

Цю страву вона радить готувати на маленькому вогні щонайменше 3-4 години.

"Звісно, риба вже й за годину буде готовою, але кісточки залишатимуться твердими і небезпечними. Тож якщо у вас є час, краще почекайте, щоб насолодитися незрівняним смаком", – зауважує дівчина.

Зараз ви читаєте новину «Щуку з овочами готують із додаванням кунжуту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути