Ексклюзиви
понеділок, 20 лютого 2012 19:56

Смак солоної риби покращує квас
5

Червона риба на грилі
Бутерброди з фореллю
Форель з овочами
Домашній оселедчик
Рибні голубці

Риба — незамінний продукт на кожній кухні. У приготуванні кожного виду риби є свої "секрети", - каже столичний кухар Олексій Бойченко.

Фарширувати найкраще карпа або щуку. Можна брати і червоні види риби, тріску і судака. Щоб фарширована риба набула гарного відтінку, при варінні треба додати у відвар трохи цибулиного лушпиння.

Щоб правильно приготувати заливну рибу, не треба ставити її в умови мінусової температури. Краще потирмати у холодильнику при температурі кілька градусів нвище нуля.

Дуже гарні приправи для більшості страв із риби — це хрін і цибуля.

Щоб збагатити смак різноманітних рибних соусів і рибних салатів, найкраще підійде мілко нарізаний кріп.

Якщо риба здається занадто солоною на смак, позбутися надлишку солі допоможе квас. Достатньо лишити рибу вимочуватися у ньому на 15 хвилин. Смак тоді зміниться на більш пікантний і в міру солоний.

Перед тим як різати рибу на дошці, робочу поверхню треба змазати оцетом або соком лимону. Після такої процедури дерев'яні пори закупорюються і рибний запах не проникає у поверхню.

Аромат оселедця часто в'їдається навіть у ножі. Щоб його позбутися, достатньо трохи протерти поверхню зрізом картоплини і моркви.

Посуд, забруднений рибою, треба спочатку сполоснути холодною водою, а потім ретельно промити під гарячою проточною водою.

Якщо ж аромат риби все-таки в'ївся у посуд, усунути його допоможе розчин із оцету і теплої води у відношенні 0,5 столової ложки оцету і 1 літру води.

Із молока, яке лишилося після вимочування у ньому оселедця, ідеально готувати рибний соус.

Перед тим як подати на стіл копченого вугра, треба обов'язково нарізати його тоненькими шматками, прикрасити зверху кільцями лимону.

Подавати рибу найкраще у спеціальних тарелях вузької чи овальної форми, а для ікри підходять спеціальні ікорниці або маленькі блюдця. Солону рибу — салаку чи оселедець розкладають у спеціальних глибоких тарілках. Можна використовувати салатниці.

Зараз ви читаєте новину «Смак солоної риби покращує квас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути