Під час купівлі мандаринів важко визначити, наскільки вони солодкі. Хіба спробувати, не відходячи від прилавку.
Але якщо купили кислі мандарини, є один "японський" метод, який допоможе зробити їх солодкими, пише tsn.
Фрукти можна підсолодити навіть без використання цукру. Перевірте і ви.
Приготуйте ванну для мандарин
Влаштуйте кислим мандаринам невеликий "спа-салон" і приготуйте для них таку ванну:
нагрійте невелику кількість води до 40 градусів (вона повинна бути досить гарячою, але не обпікати руки);
покладіть неочищені плоди в ємність з водою;
через 10 хвилин витягніть плоди і відразу перекладять у холодну ванну;
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збереже зір на довгі роки і не тільки: чому мандарини треба їсти частіше
залишіть ще на 5 хвилин.
Як стверджують спеціалісти, через різницю температур кислотність повинна нейтралізуватися. Процедура така досить проста і не вимагає особливих дій. А зачекати потрібно всього лише 15 хвилин і солодкі мандарини будуть готові.
Покладіть мандарини в мікрохвильову піч
Якщо вам не хочеться чекати навіть 15 хвилин, цей процес можна пришвидшити до 30 секунд. Покладіть кислий плід у мікрохвильовку, виставте максимальну потужність і час - 30 секунд.
Однак варто запам'ятати кілька важливих нюансів. Щоб фрукт не вибухнув у мікрохвильовій печі, обов'язково зробіть в шкірці проколи чи невеликі надрізи. Також дайте мандаринам охолонути після процедури і лише після цього очищайте.
Мандарини після мікрохвильової печі дійсно стануть солодкими, але їхній смак дещо зміниться, адже серединка фруктів трішки звариться.
Взимку важливо, щоб у раціоні було якнайбільше фруктів. Вони насичують організм необхідними вітамінами.Всі зимові фрукти мають високий вміст вітаміну C, що робить їх важливими в період вірусів та застуд.
Цитрусові, такі як мандарини та грейпфрут, багаті на калій, що позитивно впливає на роботу серця і виводить зайву воду. Особливо високий вміст вітаміну С спостерігається у мандаринах сорту Кліментину. Мандаринова шкірка після висушування може бути використана для заварювання чаю із сильним протизапальним ефектом.
Коментарі