субота, 24 лютого 2024 12:58

Як кислі мандарини зробити солодкими: спробуйте японський метод

Як кислі мандарини зробити солодкими: спробуйте японський метод
Японський метод допоможе зробии кислі мандарини солодкими Фото: pinterest

Під час купівлі мандаринів важко визначити, наскільки вони солодкі. Хіба спробувати, не відходячи від прилавку.

Але якщо купили кислі мандарини, є один "японський" метод, який допоможе зробити їх солодкими, пише tsn.

Фрукти можна підсолодити навіть без використання цукру. Перевірте і ви.

Приготуйте ванну для мандарин

Влаштуйте кислим мандаринам невеликий "спа-салон" і приготуйте для них таку ванну:

нагрійте невелику кількість води до 40 градусів (вона повинна бути досить гарячою, але не обпікати руки);

покладіть неочищені плоди в ємність з водою;

через 10 хвилин витягніть плоди і відразу перекладять у холодну ванну;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збереже зір на довгі роки і не тільки: чому мандарини треба їсти частіше

залишіть ще на 5 хвилин.

Як стверджують спеціалісти, через різницю температур кислотність повинна нейтралізуватися. Процедура така досить проста і не вимагає особливих дій. А зачекати потрібно всього лише 15 хвилин і солодкі мандарини будуть готові.

Покладіть мандарини в мікрохвильову піч

Якщо вам не хочеться чекати навіть 15 хвилин, цей процес можна пришвидшити до 30 секунд. Покладіть кислий плід у мікрохвильовку, виставте максимальну потужність і час - 30 секунд.

Однак варто запам'ятати кілька важливих нюансів. Щоб фрукт не вибухнув у мікрохвильовій печі, обов'язково зробіть в шкірці проколи чи невеликі надрізи. Також дайте мандаринам охолонути після процедури і лише після цього очищайте.

Мандарини після мікрохвильової печі дійсно стануть солодкими, але їхній смак дещо зміниться, адже серединка фруктів трішки звариться.

Взимку важливо, щоб у раціоні було якнайбільше фруктів. Вони насичують організм необхідними вітамінами.Всі зимові фрукти мають високий вміст вітаміну C, що робить їх важливими в період вірусів та застуд.

Цитрусові, такі як мандарини та грейпфрут, багаті на калій, що позитивно впливає на роботу серця і виводить зайву воду. Особливо високий вміст вітаміну С спостерігається у мандаринах сорту Кліментину. Мандаринова шкірка після висушування може бути використана для заварювання чаю із сильним протизапальним ефектом.

Зараз ви читаєте новину «Як кислі мандарини зробити солодкими: спробуйте японський метод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути