




Одеситка Марина часто готує для своє сім'ї страви з риби.
"Зазвичай я купую живу рибу, - розповідає вона. – Найбільше ви любимо коропа та щуку. Запікаю цілу, стейками, фарширую овочами, в сметані тушкую. Але ближче до зими починаю готувати страви і з мороженої риби. Трапилось мені якось філе хека сухої заморозки. Трохи дорожче, ніж звичайної заморозки, 50 гривень за кілограм, зате смачніше і дуже вигідно. Адже при розморожуванні немає води, тобто платиш за рибу, а не за лід".
Господиня розморозила шість філе хека, начистила одну велику морквину і велику цибулю.
"Готую завжди швидко, тому роблю все одночасно, - пояснює Марина, ставлячи на газову плиту відразу 2 сковороди. В обидві наливає невелику кількість олії. – Я не нарізаю рибу шматочками, а обсмажую цілими філейками – так набагато смачніше і вигляд у такої риби не домашній, а ресторанний".
Рибу злегка солить і добре перчить. Спочатку одеситка обкачує філе в борошні, потім занурює у збите яйце і на сковорідку.
"А тим часом на іншій сковорідці смажу півкільцями цибулю, - коментує вона. – І додаю до неї натерту моркву. Накриваю кришкою і на маленькому вогні тушкую. Окремо натираю трохи твердого сиру. Потім викладаю в посудину обсмажені філе, зверху тушковані овочі і сир, який на гарячій страві повинен розтопитися".
Господиня не рекомендує до овочів додавати помідори, бо вони при тушкуванні виділяють багато соку.
Коментарі
3