понеділок, 17 вересня 2012 07:45

Шеф-кухар готує за рецептами бабусі

П'ятірка ресторанів націо- нальних кухонь, які працюють у Черкасах.

1. "Боттічеллі",

вул. Хрещатик.

Італійська кухня

Компоненти піци в ресторані, зокрема зелень і соус, — італійські. Вартість страви — від 60 грн. Готують декілька видів пасти. Коштує від 48 грн. Подають італійські вина — від 16 грн за 100 г.  Інтер'єр стилізований під винний магазин.

2. "Хінкалі", село Свидівок, вул. Дахнівська. Грузинська кухня

Подають кілька різновидів хачапурі, люля-кебаба. Шашлики з баранини. Фірмова страва — хінкалі. Їх беруть руками за хвостик, без ножів, виделок і ложок. Страва коштує 60-80 грн залежно від начинки. Запити хінкалі пропонують домашнім вином. Його, чачу — грузинську горілку привозять з Грузії. 100 г вина — 24 грн, горілки — 35 грн. Також пригощають грузинським сиром.

3. "Мисада", бульв. Шевченка.

Єврейська кухня

Власник ресторану єврей, часто їздить в Ізраїль. Привозить звідти оригінальні рецепти та інгредієнти. Шеф-повар має єврейське коріння і готує за рецептами та рекомендаціями, які отримав від бабусі. В меню ресторану є суп "Плач на ріках вавилонських", салат "Вавилонська вежа в кунжуті", рибний суп "Ковчег Ноя" та жаб'ячі лапки. Фірмова страва закладу — короп фарширований, томлений з овочами по 24 грн за 100 г. Подають кошерне вино.

4. "Йоші", бульв. Шевченка.

Японська кухня

Шеф-повар ресторану — японець Йошихіро Фудзівара. Має ліцензію на приготування отруйної риби фугу. Більшість продуктів для страв замовляють з Японії. Зокрема спиртні напої — саке та сьочу. У закладі є акваріум-вітрина з живими крабами та лобстерами. 3-кілограмовий королівський краб, якого можна обрати собі, є фірмовою стравою. За таке частування доведеться заплатити 6,7 тис. грн. Лобстери дешевші — по 645 і 495 грн.

5. "Золотий Дракон", вул. Смілянська. Китайська кухня

Власники і кухарі в ресторані — китайці. Частину продуктів, спеції та деякі напої замовляють із Китаю. Особливо пишаються тим, що в них натуральний чай. Шеф-повар радить спробувати курячі гребені з ананасом — це фірмова страва. Коштує 30 грн за порцію.

Зараз ви читаєте новину «Шеф-кухар готує за рецептами бабусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути