Киянка Людмила Сергієнко на Великдень готуватиме заливні яйця. Каже, така страва стане окрасою пасхального столу і неодмінно здивує гостей.
"Яйця починаю готувати за два тижні до Паски. Коли готує яєчню, яйця не розбиваю, а роблю невеличкий отвір з одного кінця. Через нього виливаю білок і жовток в тарілку. Порожню шкаралупу з содою добре промиваю проточною водою і висушую. На Великдень в гості приходить з десяток родичів. Тому роблю не менше 30 заливних яєчок", - розповіла вона.
Для фарширування яєць жінка використовує швидкорозчинний желатин і різноманітні інгредієнти за смаком.
"Роблю кілька різних варіантів. Для заливних яєць з креветками беру 200 грамів креветок, півбанки зеленого горошку і одну морквину. Креветки і моркву відварюю. Моркву ріжу кружальцями, креветки лишаю цілими. Дрібно ріжу кілька пір'їнок зеленої цибулі, гілочок кропу і петрушки. Все перемішую і накладаю в шкаралупи. Желатин розчиняю в двох склянках курячого бульйону. За смаком додаю сіль і перець. Коли вистигне, заливаю ним яйця. Ставлю в холодильник на ніч. Перед подачею на стіл яйця чищу від шкаралупи", - розповіла Людмила.
"Можна фарширувати яйця рибою, курятиною, свининою, шинкою чи ковбасою. На десерт можна зробити солодкі яйця. Для цього в шкаралупу викладаю порізані дрібними шматочками фрукти і заливають фруктовим желе. Можна зробити смугасті яйця. Для цього готуються кілька видів різних кольорів. Желе заливають в шкаралупи в кілька прийомів. Як тільки перший шар загусне, виливають другий. Так роблять, поки не заповнять все яйце. Діти такі ласощі просто обожнюють", - додала вона.
Коментарі
3