Качине м'ясо для багатьох людей є улюбленою стравою. Але дехто побоюється його готувати, щоб не зіпсувати. Щобвоно вийшло по-справжньому смачним, потрібно нейтралізувати його жир. З цим упорається незвичайний соус. А новий спосіб приготування розкриє смак страви з іншої сторони.
"Качині ноги готую по принципу " Конфі", тушкуючи у їхньому жирі. Так вони можуть зберігатися 2-3 місяці, - каже 42 річний Віктор Тимчишин, шеф-кухар ресторану "Black Market Restaurant". - У процесі зберігання в жиру м'ясо "дозріває", набуваючи нового смаку та аромату. Жир не дає кисню проникати і їжа не окислюється. Температура такого тушкування не має перевищувати 100 градусів".
Інгредієнти:
6 ніжок по 200 г.
300 г солі (50 г на одну ногу)
3 апельсини
600 мл олії
Соус:
500 г свіжих або морожених ягід
0,5 склянки червоного сухого вина
0,5 склянки води
100 г цукру
1 паличка кориці
1 ст. л. вершкового масла
Приготування:
Порція цих продуктів розрахована на 6 людей. Знадобиться три качки. Одну ногу готувати незручно. Зробити у ніжках маленький надріз біля кістки і обсмалитилампою. Посипати сіллю і залишити постояти 2-3 години. Від цього м'ясо ущільниться і м'ясо не відірветься від кістки.
Помити апельсини і натерти на дрібну тертку, щоб отримати цедру. Потім їх розрізати на двоє і вичавити у склянку сік.
Промити ніжки і додати цедру та сік апельсина. Покласти усе в каструлю і залити олією. Вона має повністю покривати ніжки.
Поставити на малий вогонь. Рідина має ледь-ледь кипіти.
"Стільки олії потрібно саме на першу партію страви. Далі м'ясо віддаватиме жир і запаси масла поповнюватимуться. Жир, що залишиться після приготування використовується повторно ще 3-4 рази".
Готується качка на вогні 3 години. Потім поставити цю каструлю в холодне місце, щоб усе добре охололо.
Ніжки потім покласти на деко і поставити пектися на нижню решітку на 5-7 хвилин, щоб утворилася хрустка скоринка.
Для соусу покласти ягоди, цукор та паличку кориці. в сотейник. Налити вино і воду.
Читайте також: У домашню бастурму додають коньяк та багато спецій
Довести до кипіння і вийняти паличку. Збити соус блендером. Щоб пом'якшити ягідний смак додати вершкове масло.
"Такий соус швидко нейтралізує жир, якого у качки як ніде аж занадто", - уточнює кухар.
На інше деко покласти яблука і запікати на верхньому грилі. Так виходить зверху на фруктах карамель, а всередині правильна щільність.
Розрізати їх на довгі смужки і викласти на плоску тарілку. По центру покласти качину ніжку і полити ягідним соусом.
Коментарі