неділя, 24 квітня 2016 19:20

Качині ніжки поливають ягідно-винним соусом
9

Качине м'ясо для багатьох людей є улюбленою стравою. Але дехто побоюється його готувати, щоб не зіпсувати. Щобвоно вийшло по-справжньому смачним, потрібно нейтралізувати його жир. З цим упорається незвичайний соус. А новий спосіб приготування розкриє смак страви з іншої сторони.

"Качині ноги готую по принципу " Конфі", тушкуючи у їхньому жирі. Так вони можуть зберігатися 2-3 місяці, - каже 42 річний Віктор Тимчишин, шеф-кухар ресторану "Black Market Restaurant". - У процесі зберігання в жиру м'ясо "дозріває", набуваючи нового смаку та аромату. Жир не дає кисню проникати і їжа не окислюється. Температура такого тушкування не має перевищувати 100 градусів".

Інгредієнти:

6 ніжок по 200 г.

300 г солі (50 г на одну ногу)

3 апельсини

600 мл олії

Соус:

500 г свіжих або морожених ягід

0,5 склянки червоного сухого вина

0,5 склянки води

100 г цукру

1 паличка кориці

1 ст. л. вершкового масла

Приготування:

Порція цих продуктів розрахована на 6 людей. Знадобиться три качки. Одну ногу готувати незручно. Зробити у ніжках маленький надріз біля кістки і обсмалитилампою. Посипати сіллю і залишити постояти 2-3 години. Від цього м'ясо ущільниться і м'ясо не відірветься від кістки.

Помити апельсини і натерти на дрібну тертку, щоб отримати цедру. Потім їх розрізати на двоє і вичавити у склянку сік.

Промити ніжки і додати цедру та сік апельсина. Покласти усе в каструлю і залити олією. Вона має повністю покривати ніжки.

Поставити на малий вогонь. Рідина має ледь-ледь кипіти.

"Стільки олії потрібно саме на першу партію страви. Далі м'ясо віддаватиме жир і запаси масла поповнюватимуться. Жир, що залишиться після приготування використовується повторно ще 3-4 рази".

Готується качка на вогні 3 години. Потім поставити цю каструлю в холодне місце, щоб усе добре охололо.

Ніжки потім покласти на деко і поставити пектися на нижню решітку на 5-7 хвилин, щоб утворилася хрустка скоринка.

Для соусу покласти ягоди, цукор та паличку кориці. в сотейник. Налити вино і воду.

Читайте також: У домашню бастурму додають коньяк та багато спецій

Довести до кипіння і вийняти паличку. Збити соус блендером. Щоб пом'якшити ягідний смак додати вершкове масло.

"Такий соус швидко нейтралізує жир, якого у качки як ніде аж занадто", - уточнює кухар.

На інше деко покласти яблука і запікати на верхньому грилі. Так виходить зверху на фруктах карамель, а всередині правильна щільність.

Розрізати їх на довгі смужки і викласти на плоску тарілку. По центру покласти качину ніжку і полити ягідним соусом.

Зараз ви читаєте новину «Качині ніжки поливають ягідно-винним соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути