четвер, 21 квітня 2016 15:36

У домашню бастурму додають коньяк та багато спецій
7

Фото: recept.photo

Смачні мясні делікатеси можна готувати дома. Прикладом цього є ароматна бастурма. Вона вважається святковою стравою, але ніщо не заважає побалувати себе смачним в'яленим м'ясом у будні.

Інгредієнти:

1,5-2 кг яловичої вирізки

50 г насіння чаману

1 ч. л. кмину

20 г сухого часнику

1 ч. л. насіння коріандру

1 ч. л. кайенского перцю

1 ч. л. свежемолотого чорного перцю (я взяв суміш 4-х перців)

1 ч. л. червоної паприки

2 листочка лаврушки

2 суцвіття гвоздики

2 ягоди ялівцю

50 мл коньяку

1 кг солі

Приготування:

Яловичину промити, обсушити серветками, розрізати уздовж, якщо велика і знову просушити

У миску насипати шар солі в один сантиметр, укласти зверху яловичину і засипати сіллю та сумішшю перцю горошком.

На етапі засолювання з м'ясної м'якоті виходить основна кількість вологи. А ось на етапі пресування швидше формується майбутня форма і зріз бастурми.

Покласти в холодильник і раз в день потрібно перевертати на інший бік.

Через три дні вийняти м'ясо з солі і промити хоча б півгодини потримати під слабким струменем води

Промиту яловичину просушити паперовими серветками і дуже щільно загорнути в чисту тканину.

Придавитие бастурму чимось дуже важким і знову відправити в прохолодне місце.

Щодня потрібно міняти вологі пелюшки на такі ж сухі і знову під прес.

Через шість днів (три дні солили і ще три пресували) після старту приготування, м'ясо стане схожим на бастурму

350-400 мл води закип'ятити. Туди по дві штучки лаврового листя, гвоздики і ягід ялівцю. Дати настоятися.

В іншій мисці змішати чаман, кмин, часник, коріандр, червону паприку, а також чорний і кайенский перець. Що в насінні - попередньо потовкти і подрібнити

Холодний відвар процідити і додати в нього суміш з спецій та 50 мл коньяку. Має вийти суміш консистенції паштету.

Поставити її в прохолодне місце на ніч. За цей час аромат спецій ще краще розкриється, а чаман загусне, що полегшить намащування спецій.

Намастити бастурму спеціями. Потрібні три дні, щоб обмазка підсохла так, що можна брати в руки.

Загорнути м'ясо в кілька шарів чистої серветки або марлі і покласти в холодильник на 10-14 днів.

Коли пройде цей час, можна куштувати страву.

Зараз ви читаєте новину «У домашню бастурму додають коньяк та багато спецій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути