Не секрет, що надзвичайно смачним м'ясо виходить, коли його запекти на вугіллі. А ще краще, коли його приготувати у тандирі – великій печі-жаровні. Тоді у герметично закритому просторі м'ясо не смажиться, а мліє у власному соці.
Високу температуру у печі створює тепловіддача від керамічних стінок. Крім аромату приправ, страва вбирає також запах дерева з печі.
У столичному тандир-кафе "Кайлас" м'ясні страви готують саме таким чином. Кухар Юрій Лисенко розповідає, як готує фірмову страву закладу – яловичину з овочами, сиром та соусом.
Інгредієнти:
Ошийок свинини – 200 грамів
Товсте кільце свіжого помідора
Товсте кільце ріпчастої цибулі
Шампіньйони – 2-3 штуки
Гілочка помідорів чері
Скибка твердого сиру
Паприка, чорний мелений перець, сіль – за смаком
Приготування:
Промити і нарізати на три рівні шматки свинину. Посипати приправами на власний смак.
Лишити на 20 хвилин маринуватися, після чого на решітці для стейків покласти у піч.
Коли піч добре розігріта і герметично закрита, м'ясо стає готовим за 15 хвилин.
Тим часом приготувати овочі. На сковорідці-гриль засмажити кільця цибулі й помідора.
Шампіньйони і помідори чері на півхвилини опустити у фритюр – киплячу олію.
Дістати запечене м'ясо. Скласти гіркою, чергуючи з овочами.
Закрити третім шматком м'яса. Зверху покласти тонкий шматок сиру - все зробити у вигляді сандвічу.
Секунд 30 потримати все разом в духовці. Сир має злегка підтанути, але не розплавитися.
Викласти на тарілку. Прикрасити помідорами чері і шампіньйонами.
Тим часом інший кухар закладу в цей час готує італійські палички гріссіні. Такі хлібці – альтернатива звичайному хлібу. Їху закладі подають до м'яса.
Інгредієнти:
Просяне пшеничне борошно – 400 грамів
Свіжі дріжджі – 20 грамів
Вода – 250 мл
Оливкова олія – 2 столові ложки
Цукор – 1 столова ложка
Свіжа петрушка – за смаком
Приготування:
Зробити тісто із пшеничного борошна, свіжих дріжджів і 250 мл води.
Влити оливковоу олію, додати цукор і петрушку. Все ретельно перемішати і вимісити.
Лишити у теплому місці на 15 хвилин, після чого вимішати ще раз.
Розділити тісто на вісім рівних частин, із кожної сформувати трубочки по 15 см кожна.
Розігріти духовку до 200°С. Покласти трубочки на деко, змащене вершковим маслом.
Запікати 15 хвилин до ледь золотистої кірочки. Подавати до м'яса.
Коментарі