Ексклюзиви
пʼятниця, 14 червня 2024 15:42

Чи потрібно мити лосось перед приготуванням

Чи потрібно мити лосось перед приготуванням
Перед приготуванням висушіть поверхню сирого лосося, якщо ви хочете видалити вологу з верхівки риби. Фото: pinterest

Протягом багатьох років точаться суперечки, чи треба мити лосось перед приготуванням.

Існують давні культурні переконання щодо миття м'яса та риби. Експерти з харчової безпеки Міністерства сільського господарства США висловили свою думку стосовно дилеми, чи варто мити лосось перед приготуванням страв, пише parade.

"Відповідь - ні. Якщо під миттям маємо на увазі полоскання під водою. Найбезпечніший спосіб уникнути захворювань харчового походження через миття лосося - це не мити його. Однак, якщо ви вирішите помити лосося перед приготуванням, вам потрібно переконатися, що ви повністю очистили та продезінфікували раковину та прилеглі території робочої поверхні кухні. Інакше, ризикуєте поширювати мікроби", каже Мередіт Карозерс.

Однак, очищення та дезінфекція не завжди можуть бути успішними для повного видалення бактерій, тому миття загалом є ризикованою практикою.

Як поводитися з сирим лососем

Як і з будь-яким сирим м'ясом, почніть з миття рук водою з милом. Не забудьте видалити бруд під нігтями. Ви також можете використовувати харчові рукавички, але миття рук - це ще один крок до знищення мікробів.

Потім розташуйте зону приготування подалі від іншої їжі, щоб уникнути перехресного забруднення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісім продуктів, які створюють природний захист від променів сонця

Перед приготуванням висушіть поверхню сирого лосося, якщо ви хочете видалити вологу з верхівки риби.

Якщо вам потрібно знати, чи правильно приготований ваш лосось, надійним способом є придбання харчового термометра. Повністю приготований лосось досягає мінімальної внутрішньої температури 145°С.

Споживання риби є частиною загальновідомо та прийнятої в усьому світі традиційної середземноморської дієти.

Щоб мати здорове серце, важливо не тільки їсти не лише листову зелень, бобові, горіхи, оливкову олію, ягоди, а й рибу.

Кардіологи в основному одностайні в тому, що лосось є найкориснішою для серця рибою завдяки високому вмісту омега-3 жирних кислот.

Зараз ви читаєте новину «Чи потрібно мити лосось перед приготуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути