Млинці - страва популярна не лише в Україні.
Марокканці готують своєю особливу версію млинців - з манкою, каже кулінар Євген Клопотенко.
"Це дуже незвичні за зовнішнім виглядом та текстурою млинці: світлі, пишні, ніжні та дуже пористі, вони ідеальні до сніданку. На смак марокканські млинці є нейтральними, чимось нагадують лаваш, але значно пухкіший, завдяки використанню в тісті розпушувача та дріжджів", - говорить шеф-кухар.
Через додавання дріжджів, у тісті утворюються сотні бульбашок, які розбиваються під час смаження млинців та утворюють таку характерну дірчасту текстуру. Зазвичай подаються зі медово-масляним соусом на сніданок.
Поради з приготування млинців
Не забувайте, що дріжджі дуже чутливі до температури: занадто гаряче - вони гинуть, занадто холодно - не активуються. Тож оптимальна температура води для розчинення це 36 градусів.
Слідкуйте за свіжістю дріжджів: перед використання перевіряйте термін придатності на пакованні та зберігайте їх в холодильнику.
У тісті на млинці доволі часто утворюються грудочки, які дуже складно розбити. Щоб легко позбутися цієї проблеми, процідіть тісто через сито.
Якщо у вас залишився лише зацукрений, загустілий мед, просто розтопіть його на водяній бані, так він знову стане рідким.
Марокканські млинці: рецепт
Інгредієнти
Для млинців
500 мл теплої води
1 ч. л. цукру
10 г пресованих (живих) дріжджів
50 г пшеничного борошна
250 г манки
½ ч. л. солі
10 г розпушувача
20 мл рослинної олії для змащування пательні
Для соусу
50 мл меду
50 мл розтопленого вершкового масла
Як приготувати
У миску додайте 10 г пресованих дріжджів, 1 ч. л. цукру, 500 мл теплої води та перемішайте до розчинення дріжджів. Залиште суміш постояти 10 хв.
Через 10 хв додайте до суміші 50 г борошна, 250 г манки, ½ ч. л. солі, 10 г розпушувача та перемішайте все вінчиком до однорідності. Залиште тісто відпочити на 30 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачні з будь-якою начинкою: як приготувати тонкі заварні млинці на кефірі
Змастіть пательню 20 мл рослинної олії та розігрійте. За допомогою ополоника вилийте порцію тіста на розігріту пательню. Смажте млинці на невеликому вогні по 3-4 хв з одного боку, не перегортаючи. Млинці повинні залишитися світлими, тож не потрібно намагатися засмажити їх до золотавої скоринки.
Приготуйте соус: в окремій мисці змішайте 50 мл меду та 50 мл розтопленого вершкового масла.
Подавайте млинці теплими із солодким соусом.
Готувати тонкі млинці дуже просто. Але чомусь вони не завжди вдаються ідеальними. Або взагалі не вдаються.
Важливо дотримуватись пропорцій, хоча багато господинь це роблять "на око". Gazeta.ua підготувала кілька дієвих прийомів, як приготувати відмінні млинці, які з'їдять миттєво. Важливо правильно замішувати тісто, щоб не було грудочок.
Коментарі