Заварні млинці на кефірі - це ідеальний вибір для ситного та ніжного сніданку.
Спробуйте рецепт від фудблогерки Марини Гармаш.
В міру солодкі, тоненькі, з ледь присутньою майже не помітною кислинкою, бо в складі кефір. Смачні такі млинці з будь-якою добавкою: мед, згущене молоко, джем, сметана.
"Їх можна фарширувати начинками, а для солених варіантів зменшить кількість цукру в тісті. Смажити можна як на сухій сковороді так і на змащеній олією. Головне добра та якісна сковорідка", - радить кулінарка.
Заварні тонкі млинці на кефірі
Інгредієнти
900 мл кефіру,
5 яєць,
6 ст. л. цукру,
1 ч. л. без гірки солі,
100 мл олії,
500 мл кип'ятку,
1 ч. л. без гірки соди,
500 гр борошна
Як приготувати
Збийте яйця з цукром та сіллю до повного розчинення. Додайте кефір, поступово введіть борошно. Збийте до однорідності. В кип'яток введіть соду та перемішайте, не припиняючи збивання додайте гарячу рідину в тісто, заварюючи таким чином наше млинцеве тісто.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Налисники з сиром по-одеськи: в чому секрет страви
Додайте олію, ретельно збийте. Залиште на 15 хв.
Смажте на сковороді з двох сторін до готовності. Для першого млинця сковороду змащую олією.
Готувати тонкі млинці дуже просто. Але чомусь вони не завжди вдаються ідеальними. Або взагалі не вдаються.
Важливо дотримуватись пропорцій, хоча багато господинь це роблять "на око". Gazeta.ua підготувала кілька дієвих прийомів, як приготувати відмінні млинці, які з'їдять миттєво. Важливо правильно замішувати тісто, щоб не було грудочок.
Коментарі