понеділок, 26 листопада 2012 13:57

Домашні нагетси запікають у крекерах 20 хвилин

Киянка Лідія Бойко готує вдома нагетси, схожі на ті, що подають у закладах швидкого харчування. Куряче філе маринує в йогурті й запікає в духовці.

"Вперше скуштувала нагетси, коли купила їх замороженими в супермаркеті. Розігріла і з'їла без гарніру, бо була голодна. Дуже сподобалися, бо були запашні й ароматні. Наступного разу не втрималася й купила такі самі в Мак Дональдсі. Та всі ми знаємо, скільки штучних шкідливих добавок кладуть, щоб страва виглядала і смакувала добре. Така користі зовсім не принесе. До того ж, нагетси скоріш за все смажать у великій кількості олії, а не запікають. Вирішила тепер завжди готувати страву лише вдома. Такі — значно смачніші й корисніші, бо в духовці зберігають аромат і поживні речовини", - розповідає жінка.

Для двох порцій нагетсів миє в холодній воді 2 великих шматки курячого філе.

"Шматки заважили близько 500 грамів. Спершу думала, цього вистачить, аби наїстися двом людям. Коли робила нагетси вперше, філе взяла саме стільки. Але моєму синові страва так сподобалася, що довелося запікати нові порції".

Філе нарізає широкими полосками і кладе у глибоку посудину. Заливає зверху 100 грамів йогурту, кладе сіль і чорний мелений перець за смаком. Маринує філе протягом години.

"Для рецепту нагетсів важливо, аби філе було дуже м'яким і соковитим. Інакше це будуть вже не нагетси, а запечені котлети. Тримати філе у маринаді можна й дві години, аби добре увібрало спеції та йогурт".

Для паніровки відкриває пачку несолодких крекерів вагою 100 грамів. Складає їх у цупкий пакет і подрібнює молотком для відбивання м'яса до стану крупного порошку. На великій терці натирає 100 грамів твердого сиру, змішує з крекерами.

"Шматочки курки по одному занурюю в панірувальну масу з усіх боків, викладаю на застелене пергаментом деко. Випікаю в розігрітій до 220 градусів духовці протягом 20 хвилин. Подаю нагетси гарячими, разом із гарніром. Зазвичай варю також рис, а сину найбільше подобається смакувати куряче філе з картопляним пюре".

Зараз ви читаєте новину «Домашні нагетси запікають у крекерах 20 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути